Mehmet TIRPAN

Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdürü İsmail Köse, Türkiye´nin büyükbaş dişi hayvan varlığını artırmak amacıyla başlatılan 250 Bin Düve Projesi´ne başvuruların başladığını proje kapsamında Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, Tarım İşletmeleri (TİGEM) Genel Müdürlüğü ve Ziraat Bankası arasında protokol imzalandığını söyledi.

Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdürü İsmail Köse, “2 yıl ödemesiz, 7 yıl faizsiz hayvancılık kredisi çıktı. Bu kapsamda 100 bin lira tutarında kredi verilecek. Ülkedeki büyükbaş dişi hayvan varlığını artırmak amacıyla hayata geçirilen proje aslında küçük aile işletmelerini desteklemeye yönelik bir proje. Çiftçinin ahırındaki hayvanı 15 başa tamamlayacak proje” dedi.

100 bin TL faizsiz krediden yararlanmak isteyen çiftçilerin 7 Mayıs’a kadar başvuruda bulunması gerektiğinin altını çizen Köse, “250 Bin Baş Gebe Düve Projesi, Türkiye´nin damızlık büyükbaş dişi hayvan sayısının arttırılması ve ülkedeki mevcut büyükbaş hayvancılık işletmelerindeki kapasite açığının kapatılması noktasında büyük önem arz ediyor. 250 Bin Baş Gebe Düve Projesi ile büyükbaş hayvancılık yapmaya elverişli ve asgari 15 büyükbaş hayvan barındırma kapasiteli ahıra sahip olan Tarım Kredi Kooperatifleri ortaklarının, işletme kapasitelerini asgari 15 başa tamamlayabilmeleri için gerekli olan gebe düve ihtiyacının temin edilmesi amaçlanıyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Tarım Kredi Kooperatifleri ortakları üzerinde uygulanmaya başlatılan 250 Bin Baş Düve Projesinin hayata geçirilmesi için “Tarım Kredi Kooperatifleri Ortaklarının Büyükbaş Hayvancılık Faaliyetlerinin Geliştirilmesi ve Finansmanına İlişkin Protokol”  27 Mart´ta imzalanmıştı. Protokol kapsamında projeye başvurabilme şartlarını taşıyan ortaklara T.C. Ziraat Bankası tarafından ilk 2 iki yıl ödemesiz sonraki 5 beş yıl ödemeli olmak üzere 100 bin liraya kadar 0 sıfır faizli kredi kullandırılacak. Tarım Kredi Kooperatifleri üyelerinin başvurabildiği proje için son başvuru tarihi ise 7 Mayıs.  Tarım Kredi Kooperatiflerince E-Koop otomasyon sistemi üzerinden başvuruların yapılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.