SÜMEYRA DENİZ

 

2. OSB’deki kamulaştırılma problemlerinin çözülmesinin üzerine bölgede yer talepleri başladı. 2. OSB ile ilgili açıklamalarda bulunan Ak Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin 20 bin insanın istihdamının hedeflendiğini belirtti.

Şahin, “2. OSB Sivas için çok önemli. Niye çok önemli? Çünkü 20 bin insanın çalışmasını planlıyoruz” dedi.

OSB’de birçok işletmenin eleman aradığını ifade eden Şahin, “Sivas’ta ki en büyük problem işsizlik, organize sanayiden işçi arayan işletme sayısı 500’den aşağı düşmüyor. Birçok işletmenin kapısında eleman aranıyor diye yazıyor ama birçok insanımız da gidip çalışmak istemiyor yani rahat bir iş istiyor taşeronda bir iş istiyor masa başı bir iş istiyor dolayısıyla organize sanayi de özellikle beden işçiliğini işin de çalışmak isteyen yok o sebeple 2. OSB bölgesi ihtisas sanayi bölgesi olacak” ifadelerine yer verdi.

 

2. OSB’de Kurumsal şirketlerin ve büyük firmaların iş yapacağını belirten Şahin, “  Böyle olunca da çalışacak işçinin hakkı, mesaisi, ücreti ve özlük hakları verilmiş olacak” dedi.

 Bu bölge de 60 milyonluk bir yatırım olduğunu belirten Şahin, lojistik merkezle ilgili çalışmaların devam ettiğini ve demiryolunda lojistik merkezin yapılacağı bu parsellerin Sivas için büyük bir avantaj olduğunu ekledi.