Mehmet TIRPAN

Sivas Tapu ve Kadastro 20’nci Bölge Müdür Vekili Erol Er, Sivas’ta 17 adet Tapu Müdürlüğü, 1 adet Kadastro Müdürlüğü ve Kadastro Müdürlüğüne bağlı 10 hizmet birimi bulunduğunu söyledi.

Tokat’ta ise 29 adet Tapu Müdürlüğü, 2 adet Kadastro Müdürlüğü ve Kadastro Müdürlüklerine bağlı 15 adet hizmet birimi bulunduğunun altını çizen Er, “Bölge Müdürlüğümüzün yetki alanı Sivas ve Tokat’ın ilçelerini kapsamaktadır. Sivas’ta bin 499 birim, Tokat ilimizde 879 birim olmak üzere toplam 2 bin 378 birimimiz var” dedi.

 

Tapu ve Kadastro Teşkilatının sürekli olarak yenilendiğini ve teknolojik gelişmelere paralel olarak kendisini geliştirdiğini ifade eden Er, “Amacımız mülk sahibi vatandaşlarımız ile kamu kurum ve kuruluşlarına çağdaş, etkin, nitelikli, hızlı ve ekonomik Tapu ve Kadastro hizmeti sunmaktır. Kısa adı TAKBlS olan Tapu ve Kadastro bilgilerinin bilgisayar ortamına aktarılma çalışmaları, tamamlanmasından sonra TAKBİS kapsamında T.C. Kimlik No Güncelleme çalışmalarında çalışma oranı yüzde 98, güncelleme oranı ise yüzde 92 olup tamamlama çalışmaları tüm Tapu Müdürlüklerimizde devam etmektedir. Kısa adı MEGSİS olan Mekânsal Gayrimenkul Sistemi Bölge Müdürlüğümüz ve bağlı birimlerinde entegrasyon çalışmaları devam etmekte olup entegrasyon oranı yüzde 100’dür.

Kısa adı TARBİS olan Tapu Arşiv Bilgi Sistemi ile Bölge Müdürlüğümüze bağlı tüm birimlerde E-Arşiv taramasına başlanılmış olup, aylık takibi yapılmaktadır. Ayrıca Bölge Müdürlüğümüze bağlı birimlerimizin tamamında, kurumumuzdan hizmet talep eden vatandaşlarımızın, işlemlerinin aşamaları hakkında SMS yolu ile bilgilendirilmekte, hazırlanması uzun süren işlemleri sırasında vatandaşlarımızın bekleme salonlarında beklemek yerine günlük hayatlarına devam ederek, işlemleri hazır olduğunda Müdürlüklerimize davet edilmektedirler. Bölge Müdürlüğümüze bağlı tüm Tapu Müdürlüklerimizde, işlem sahiplerinin, ön başvuru yapmak üzere Tapu Müdürlüklerimize gelmeden ev veya işyerlerinden internet bağlantısı ile Bölge Müdürlüğümüz web sayfasında Online Randevu butonunu kullanarak ön başvuru sırası alabilmektedirler. Vatandaşlarımızın rahat hizmet almaları ile çalışan personelimizin daha ferah ve düzenli mekânlarda hizmet sunmasına imkân sağlamak amacıyla, Genel Müdürlüğümüz ile birlikte bölgemize bağlı tüm birimlerimizde bakım-onarım-tadilat ve tefrişat çalışmaları sürdürülmektedir. Amacımız, vatandaşlarımıza sunulan hizmetin kalitesini en üst seviyeye çıkartarak, mülkiyete ilişkin bilgi ve belgeleri korumak ve sürekli olarak güncel tutmaktır. Kendisini sürekli olarak yenileyen ve geliştiren Tapu ve Kadastro Teşkilatının kuruluşunun 171’ inci yılının vatandaşlarımıza ve kurum personellerine, hayırlı ve uğurlu olması temennisi ile emekli olan ve aramızdan ebediyete intikal eden tüm teşkilat mensuplarımızı saygı ve rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.