SEYİT ÖMER YILDIZ

İstanbul’da dönemin usta şekercilerinden sanatın inceliklerini öğrenen Kazım Gündoğdu ardından Sivas’a gelerek açtığı şeker dükkanından bugünlere kadar gelerek 72 yıldır Sivaslıların ağzını tatlandırıyor.

Günümüzde oğlu ve torunlarının işlettiği dükkanlar Sivas’ta çikolata, helva ve lokum denince akla ilk gelen yer oluyor. Kazım Gündoğdu’nun torunlarından Muhammet Gündoğdu; “ Dedem 1940’lı yıllarda İstanbul’a gitmiş o dönemlerde Beşiktaş’ta dönemin usta şekercilerinin yanında çalışmış ve işin püf noktalarını öğrendikten sonra da Sivas’a gelmiş, daha sonra 1949 yılından itibaren Sivas’ta şekerleme işini hakkıyla yapmaya başlamış” dedi.

Gündoğdu; “Bugün çok şükür hemşehrilerimizin ilgisinden oldukça memnunuz. Kız istemelerinde, çeşitli ziyaretlerde ya da hediyelik olarak çikolata ya da şekerleme almak isteyenler mutlaka bize uğrarlar. Dolayısı ile bizlerde onların bu özel günlerine bir anlamda eşlik etmiş oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Yediden yetmişe kadar herkesi kucaklıyoruz diyen Muhammet Gündoğdu; “ Burada bizler 5 yaşındaki bir çocuktan 70 yaşındaki bir insanımıza kadar hitap ediyoruz. Çocuklar daha çok şeker ve çeşitli çikolatalar tercih ederken, büyüklerimiz ise birçok çeşitten oluşan lokumlarımızı alabiliyorlar. Bu da açıkçası bizleri mutlu ediyor. Elimizde geldiği kadarda nesiller boyu işimizi devam ettirmek istiyoruz diyerek açıklamasını sonlandırdı.