SEYİT ÖMER YILDIZ

18. yüzyılda azınlık tüccarları tarafından yaptırıldığı bilinen Atatürk caddesi üzerindeki tarihi Taşhan günümüz halen insanların uğrak yeri olmaya devam ediyor.

Yapıldığı dönemden bugüne kadar dim dik ayakta duran ve avlusunda ki çift aslan başlı çeşmesinden ziyaretçileri su içerek serinlemekle birlikte, şehrin kalabalığından sıyrılıp biraz nefes almak isteyen ve aynı zamanda bir bardak çay eşliğinde bu tarihi dokunun içerisinde dinlenmek isteyen birçok kişi gün içerisinde taşhana uğramadan geçmiyor.

Son olarak 2010 yılında çatısı onarıma alınan tarihi Taşhan’da günümüzde üst katında cafeler ve çay ocakları alt katında ise farklı iş kollarında faaliyet gösteren esnaflar bulunmaktadır. Taşhan özellikle yurt içinden ve yurtdışından gelen turistlerinde kolayca ulaşıp ziyaret ettiği mekanlar arasında yerine korumaya devam ediyor. Tarihi binanın arka ksımında bulunan alanında çevre düzenlemesinin yapılması bekleniyor. Orada boş kalan ve nahoş görüntülerin ortaya çıktığı boş arazinin en azından yeşillendirilmesi bekleniyor.