Mehmet TIRPAN

Sivas Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyit Yıldız, gıda üretimi, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimlerin devam ettiğini söyledi.

 Gıda denetimlerini Ramazan ayından sonrada yoğun bir şekilde devam ettireceklerini aktaran Yıldız: “Müdürlüğümüzde görevli gıda kontrol görevlilerince Ramazan Ayı boyunca ilimizde gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde 267 denetim yapılmıştır. Yapılan bu denetimler sonucunda 18 işyerine toplam 94 bin 705 TL idari para cezası uygulanmıştır” dedi.

267 denetimin 35 adedinin şikâyetlere bağlı olarak yapıldığını aktaran Yıldız: “Ramazan ayının gelmesiyle birlikte artan gıda üretimi ve tüketiminin getireceği riskler sebebi ile rutin denetimler hız kesmeden devam ediyor. Tüketici sağlığının korunması için özellikle tüketimi artan gıda ürünlerine yönelik denetimler sıklaştırılmıştır. Bu kapsamda özellikle, toplu iftarların yapıldığı yerler buralara yemek sağlayan şirketler, ekmek ve pide, unlu mamuller, pasta ve tatlı üretimi yapan firmalar ile lokanta denetimlerine ağırlık verilmiştir. Güvenilir gıda arzının sağlanması kurum olarak kendi sorumluluğumuzda, bu konuda taviz vermeyeceğiz. Özellikle dükkânların önünde ve açıkta uygun olmayan koşullarda gıda satışının önüne geçilmesi gerekmektedir, gıdalarda etiket bulundurulması ve son tüketim tarihine titizlik gösterilmesi oldukça önemli. Gıda güvenliğinin sağlanabilmesi için tüketicilerimize de büyük görev düşmektedir. Tüketicilerimizin aldıkları gıda maddelerinde seçici olmaları ve tüketim sürecinde özellikle hayvansal gıdalarda muhafaza koşullarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Gıdaları satın alırken etiketsiz, ambalajsız ve açıkta satılan ürün almamaları, son kullanma tarihlerine dikkat etmeleri ve karşılaştıkları sorunları ivedilikle Alo Gıda 174 hattını arayarak bildirmelerini rica ediyorum. Yapılan gıda denetim ve kontrollerde işyerlerinin hijyen şartları, resmi evrakları, ürünlerin son kullanım tarihleri, gıda maddelerinin muhafaza durumları, etiket bilgileri ve satış koşulları kontrol ediliyor. Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak toplum sağlığı ve tüketici menfaatlerini korumaya dönük çalışmalarımız bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edecektir” ifadelerini kullandı.