MEHMET TIRPAN

Terör Örgütü (FETÖ)’nün 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminin ardından 4 yıl dönümü kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi Sivas’ta anma programları gerçekleştirilecek. Hain darbe girişimine izin vermeyen milletimiz yine meydanlarda nöbet tutacak. Darbe girişiminde şehit olan 251 vatan evladımız ise dualarla anılacak. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında ilimizde bugün Buruciye Medresesi Önünde saat 10:00’da 15 Temmuz Resim ve Fotoğraf Sergisi Açılışı gerçekleştirilecek. Daha sonra 15 Temmuz Şehidi Emniyet Müdürü Münir Murat Ertekin’in eşi Şerife Ertekin’in ve 15 Temmuz Gazisi Polis Memuru Ömer Taş’ın hanesi ziyaret edilecek. Gün içerisinde şehadet şerbeti içen şehitlerimiz için mevlidi şerif okutulacak ve şehitlik ziyaret edilecek. Şehitlik ziyaretinin ardından 15:30’da Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde 15 Temmuz konulu Konferans düzenlenecek. Konferansın ardından akşam saat 20:00’da Atatürk Kongre Müzesi Bahçesinden canlı yayın aracılığı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan halka seslenecek.

15 TEMMUZ 2016 ‘DA NE OLDU?

15 Temmuz darbe Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kendilerini Yurtta Sulh Konseyi olarak tanımlayan bir grup terör örgütü asker tarafından gerçekleştirilen askerî darbe başarız oldu. Türk Silahlı Kuvvetlerinin resmî internet sitesi ve TRT'de yayınlanan bildiride ordunun yönetime el koyduğu ifade edildi ve ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildiği açıklandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman ve yaklaşık 50 kadar milletvekilinin mecliste bulunduğu sırada F-16 savaş uçakları meclis üzerinde uçuş yaparak parlamentoyu dört kez bombalanmıştı. Gelişmeler üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk'te FaceTime aracılığı ile gerçekleştirdiği bağlantıda darbecilere hiçbir şekilde imkân tanınmayacağını ifade ederek halkı darbeye tepki göstermek için meydanlara ve havalimanlarına çıkmaya davet etmişti. Çağrının ardından, Türkiye'nin birçok ilinde darbe karşıtı protesto gösterileri düzenlendi.

16 Temmuz 2016 sabahı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda askerî darbe girişimi bastırıldı ve askerler silahları ile birlikte teslim oldu. Türkiye genelinde darbeyi bastırmak isteyen sivil vatandaşlara karşı açılan ateş sonucu 251 kişi şehit oldu. Tankların üzerine çıkan ve hareketı engellemek isteyen 2 bin 196 kişi ise yaralandı.