Anadolu Ajansı tarafından 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde ve sonrasında düzenlenen demokrasi nöbetlerinde çekilen 73 adet fotoğrafın bulunduğu “15 Temmuz 2016 Demokrasi Şehitleri ve Gazileri Fotoğraf Sergisi” düzenlenen törenle ziyaretçilerine açıldı.

BU TARİH UNUTULMAMALI

Vali Davut Gül 15 Temmuz tarihinde uçurumun eşiğinden dönüldüğünü hatırlatarak, “Bunda hiç şüphesiz milletimizin, şehitlerimizin, gazilerimizin ve onların yakınlarının katkıları çok büyük. Ben başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere bu vesile ile şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. 15 Temmuz’un unutulmaması gerektiğini hepimiz biliyoruz. Unutulmamasını sağlayacak etkinlikler, bu tür sergiler, konferanslar bunun devamlı yaşatılmalı. Bu vesile ile fotoğrafları çeken başta Anadolu ajansı olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığına, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.

15 TEMMUZ KARA BİR GÜNDÜR

Milletimiz 15 Temmuz 2016 tarihinde büyük bir felaket yaşadığını belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü ise, “Devletimize kast etmek isteyen hainler adi bir kalkışma düzenlediler. Yüzlerce şehidimiz binlerce yaralımız oldu. Bu yüzden 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan bu gece en uzun ve en karanlık gecemizdi.  Milletler yaşadıkları  felaketlerden ders çıkartmalıdırlar. Bu yüzden 15 temmuz 2016 tarihi unutulmamalıdır. Bu acılı günü hatırlatmak bu vesile ile şehit ve gazilerimizi anmak amacı ile bu fotoğraf sergisi açılmıştır. Sergimizde Anadolu ajansı muhabirlerimizin çektiği 73 adet fotoğraf bulunmaktadır. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Allah milletimize 15 Temmuz gibi kara bir günü bir daha göstermesin diyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından vali Davut Gül, eşi Gülden Gül ve diğer katılımcılar tarafından serginin açış kurdelesi kesildi. Açılışın ardından vali Gül ve beraberindekiler sergiyi gezdi.