HANİFE KANAT

15 Temmuz 2016 yılında gerçekleşen hain darbe girişimini konu alan fotoğraf sergisi açıldı. Atatürk ve Kongre Müzesi Bahçesinde gerçekleşen açılışa Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve ilden bazı protokol üyeleri katıldı.

Açılan fotoğraf sergisinde 15 Temmuz akşamı yaşananların fotoğrafları yer aldı. Açılışta konuşma yapan Vali Yılmaz Şimşek; “15 Temmuz hain darbe girişiminin altıncı yılındayız. Demokrasi ve Milli Birlik günü olarak bugün ilimizde çeşitli etkinlikler düzenledik. Amacımız; hain darbe girişimini unutmamak ve unutturmamak. Bugün ki direniş ruhunu her zaman canlı tutmak, gençlerimize, insanlarımıza yapılan hainliği ve bu direnişi anlatmak. Bu amaçla bugün burada bir sergi açıyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından kurdeleyi kesen il protokolü o gece yaşanan olayları konu alan fotoğrafları inceledi. Ardından Atatürk ve Kongre Müzesini ziyaret eden protokol üyeleri günün önemini belirtmek adına düzenlenen diğer programlara gitmek üzere fotoğraf sergisinin olduğu alandan ayrıldı.