MEHMET TIRPAN

Doküman Yönetim Sistemi Kullanıcı Uygulamalı Eğitim Kursunu tamamlayan 15 görme engelliye belge verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışan görme engellilere yönelik DYS Eğitim kursu açıldı. Kursu tamamlayarak sınavlarda başarılı olan personellere başarı belgesi verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü E blok’ta gerçekleştirilen kursta görme engelliler bilgisayar başında sınava tabi tutuldu. Geçekleştirilen sınavın ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı başarılı olan personellere belge verdi.

Gerçekleştirilen sınav hakkında açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, “Hepinizi tebrik ediyorum. İnşallah aldığınız bu eğitimle birlikte hizmet alanlarınızda daha verimli ve etkin bir çalışma hayatınız olacak" dedi.

Bir süre görme engelli personelle sohbet eden Savaşçı, “Milli Eğitim Bakanlığı işlemlerin hızlı yürütülmesi, kağıt israfının önlenmesi gibi sebeplerden dolayı Döküman Yönetim Sistemi yani DYS‘ye geçiş yapmış bulunmaktadır. Bütün resmi yazılar Döküman Yönetim Sistemi'nden yürütülecek ve bu sistem üzerinden onay verilip, sayı numarası otomatik olarak alacaktır. Döküman Yönetim Sistemi'nde gelen yazı ilgili amir tarafından okunduktan sonra, amirin onay vermesiyle yazı hangi şefi, hangi memuru, hangi idareciyi ilgilendiriyorsa o kişinin sistemine düşecektir. Daha sonra da bu ilgili kişi gerekli yazışmayı gene Döküman Yönetim Sistemi üzerinden yapacak ve amirinin onayına gönderecektir. Amirde onay verdikten sonra yazı ilgili kuruma gönderilecek” ifadelerini kullandı.

Savaşçı, kursun düzenlenmesine katkı sağlayan ve eğitimleri gerçekleştiren görme engelli Öğretmen Selman Devecioğlu'na da teşekkür etti.