HANİFE KANAT

Sivas Belediyesi tarafından günlerdir Sivas’ta kısmi bir şekilde su kesintileri devam ederken, su sorununa çözüm amaçlı başlatılan Hafik Pusat Özen Barajı’ndan 4 Eylül Barajı’na uzanacak olan isale hattında çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor.

Son zamanlarda ilimizin gündeminde sıkça yer alan su sorunu Sivas Belediyesinin çalışmaları ile 15 Aralık günü sona erecek. Su kesintilerinin sıklaşması ve haber verilmemesi neticesinde mağduriyet yaşayan vatandaşlara resmi sayfadan su kesintileri duyuruları yapılmaya başlandı. Hafik Pusat Özen Barajı’ndan çekilen isale hattının bağlanmasıyla beraber sona erecek olan su sorunu ile ilgili vatandaşlar; “Uzun zamandır memleketimizin gündemini meşgul eden bir konu. Çok fazla mağduriyet yaşıyoruz, bazen su olmuyor bazen gelse de çamurlu su geliyor. Ancak çalışmaların tamamlanmasıyla beraber inşallah tüm bu sorunlar ortadan kalkacak.” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde isale hattı çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Turan Topgül; “Barajdaki suyun azalmasından dolayı şehrin bazı bölgelerinde su kesintileri yaşanabiliyor. Hemşehrilerimizden anlayış bekliyoruz. İnşallah yakın zamanda bu sorun ortadan kalkacak.” diyerek 15 Aralık gününü işaret etmişti.

Su sorunun oldukça fazla konuşulduğu ilimizde vatandaşlar 15 Aralık gününü iple çekmeye başladı.

BBP'den İl Genel Meclisi'ne Ziyaret: Hayırlı Olsun Dilekleri Sunuldu BBP'den İl Genel Meclisi'ne Ziyaret: Hayırlı Olsun Dilekleri Sunuldu