MEHMET TIRPAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tarım Kredi Kooperatifleri ve Et ve Süt Kurumları’na ‘İndirim yapın’ talimatı vermesi Sivas’ta sevinçle karşıladı.

Sürekli fahiş fiyat artışları ile karşı karşıya kalan vatandaşların temel ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılaması için kar gütmeyen Tarım Kredi Kooperatiflerine ve Et ve Süt Kurumu’na talimat vermesinin ardından yaklaşık 30-40 ürünün fiyatı düşülecek. Kooperatifler 15 Ağustos’tan itibaren fiyatlarda değişikliğe gidecek. Sattıkları ürünlerin fiyatlarını geri çekecek olan Tarım Kredi Kooperatifleri’nden vatandaşlar rahatlıkla alışveriş yaparak ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Kooperatifler aracılığı ile satılan et, süt, yumurta, ayçiçek yağı, şeker, makarna, un, salça, pirinç, bulgur, mercimek, nohut, fasulye, şeker, ay çiçek yağı, zeytin yağı, tavuk ürünleri, tam yağlı süt, yarım yağlı süt, yumurta, peynir, tereyağı, bal, zeytin, çay, Türk kahvesi, patates, kuru soğan, karpuz, kavun, çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, sıvı sabun, peçete, rulo havlu, kolonya, bebek bezi gibi temel ihtiyaçların fiyatlarında indirim yapılacak.

Yapılan indirimin ardından kooperatifleri tercih edecek olan vatandaşlar sürekli fiyat artışı yapan fırsatçılara da muhtaç kalmayarak tam tersine onlara ders vermiş olacak. Her fırsatta zam yapmak adına elinden gelen gayreti gösteren fırsatçılardan alışveriş yapılmaması halinde hem vatandaş karlı çıkacak hem de çiftçilerin ürettiği organik ürünler kooperatifler aracılığı ile satılmış olacak.

Geçtiğimiz günlerde kuzu etinde indirim yapan Et ve Süt Kurumu ise et fiyatlarına yüzde 30 ila 35 arasında indirim yapacak.