HABER MERKEZİ

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından merkez ve ilçelerde bulunan odaların    başkanlarına yönelik olarak Mesleki Yeterlilik Belgesi konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının mesleklere Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğunun getirilmesinin ardından oda başkanlarına yönelik olarak SESOB toplantı salonunda Mesleki Yeterlilik Belgesi hakkında bilgi verildi.

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Eğitim Danışmanı ve uzmanı Pınar Gülgeç tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında mesleki yeterlilik belgesi alması gereken meslekler ve yapılacak olan işlemler hakkında bilgi verildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan SESOB Başkanı Beşir Köksal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yayınlanan tebliğ ile Mesleki Yeterlilik Belge Zorunluluğu getirilen tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde 12 ay içinde belgelerini almayanların artık çalışamayacağını belirterek, belgelerini biran önce almalarını tavsiye etti.

Meslek mensubu esnafların mağduriyet yaşamaması için girişimlerde bulunduklarını ve eğitim uzmanında destek aldıklarını dile getiren Sesob Başkanı Köksal, her konuda yardımcı olan ve oda başkanlarını bilgilendiren , Mesleki Yeterlilik Belgesi alınması için destek olan eğitim danışmanı Pınar Gülgeç’e de teşekkür etti.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Eğitim Danışmanı ve uzmanı Pınar Gülgeç ise 2019 yılı sonu itibariyle 143 mesleğe belge zorunluluğu getirildiğini, zorunluluk kapsamında olan mesleklerle ilgili tebliğ yayınlandıktan 1 yıl sonra belgesi olmayanların çalıştırılamayacağını, uymayan işverenlere ise çalışan başına 775 TL  idari para cezası yazılacağını belirtti.

Gülgeç, hangi mesleklerin yeterlilik belgesi alması gerektiği konularında da ayrıntılı olarak oda başkanlarını bilgilendirdi.

Toplantının sonunda eğitim uzmanı Pınar Gülgeç, oda başkanlarının Mesleki Yeterlilik Belgesi ile ilgili sorularını cevaplandırdı.