Sümeyra DENİZ

Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi, Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas Kamu Hastaneler Birliği Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Türk Tıp Tarihi Kurumu’nun destekleri ile Sivas Darüşşifasının 800. Yılı anısı sebebi ile Sivas 13. Türk Tıp Tarihi Kongresi Sivas’ta gerçekleştiriliyor.

Düzenlenen kongreye Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Davut Vecdi Ersöz, İl Kültür ve Turizm Müdür Kadir Pürlü, Türk Tıp Tarihi Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gülten Dinç ve davetliler katıdı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdür’ü Kadir Pürlü bu yılın Sivas Darüşşifasının 800. Yılı olmasının yanı sıra aynı zaman da izzettin Keykavus yılı olmasına da dikkat çekerek, “Sivas darüşşifasının 800. Yılı epeydir aklımızda olan bir konuydu. 2015 yılında başlayarak Sivas darüşşifasının 800. Yılına doğru diye bir takım çalışmalara başladık. Bu sürek içerisinde çeşitli k-konferanslar söyleşiler paneller sergiler çok sayıda etkinlik yaptık ve nihayet 2017 yılına geldiğimizde de baktık gönül rahatlığıyla da sivas darüşşifasının 800. Yılını kutladığımızı göğsümüz kabararak ifade ediyoruz. Türk tıp tarihi kurumumuz bu anlamlı senemizde bu etkinliği Sivas’ta yapılmasına karar verdi ve bizi çok mutlu etti” dedi.

Türk Tıp Tarihi Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gülten Dinç; Türk Tıp Tarihi Kongresi’nin ilk olarak 1988 yılında yapıldığını ve en sonuncu kongrenin de 2012 yılında yapıldığını belirterek, “5 yıl aradan sonra Sivas gibi kıymetli bir ilde 13. Türk tıp tarihi kongresini gerçekleştirmekte dolayı çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

 3 gün sürecek olan kongre, sergi ve etkinliklerle devam edecek.