MEHMET TIRPAN

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Duman, Hayat Ağacı Derneği’nin vekaletle kurban bağış kampanyasına her yıl olduğu gibi bu yılda ilginin bir hayli fazla olduğunu, Vekâletle Kurban Kampanyası süresince, bu yıl 577 hayır sahibi-hisse bağışçısının yardımları ile toplam 74 adet büyükbaş 59 adet ise küçükbaş hayvanın kesildiğini açıkladı.

Büyükbaş kurbanlıkların, 7’şerli olarak hisse sahipleri adına vekaleten kesildiğini ve kurbanlık hayvanların İslami şartlara uygun olarak kesilerek kayıt altına alındığını aktaran Başkan Yardımcısı Duman, “Kurban kesimlerinin ardından bağışçılarımıza 5’er kilogramlık kemiksiz et dağıtıldı. Kurbanların kesiminde alınan kayıtlarda bağışçılarımıza kısa sürede ulaştırılacak. Kesilen kurbanlıklardan elde edilen kurban etleri de, Hayat Ağacı Derneği Gıda Bankası’nın soğuk hava depolarına yerleştirildi. Hayat Ağacı Derneği’ne bağışlanan kurban etleri sayesinde Gıda Bankası’ndan yardım alan ihtiyaç sahipleri, yılın 12 ayında, aldıkları gıda ürünlerinin yanı sıra, tercihlerine göre kemikli veya kemiksiz kurban eti alabilecekler. Alınan kurban etleri yardım alan kişilerin alışveriş haklarının dışında olacak.” dedi.

Kurbanlarını Hayat Ağacı’na bağışlayan hayırseverlere teşekkür eden Duman, “Türkiye’de örnek olan ve Belediye uhdesinde faaliyet gösteren Hayat Ağacı Derneğimiz aracılığı ile kent genelinde ihtiyaç sahibi kim varsa ulaşmaya çalışıyoruz. Durumu iyi olmayan aileleri tespit edip gerekli araştırmayı yaptıktan sonra ailelere yakacak, kırtasiye, giyim, gıda ve bir çok konuda destek veriyoruz. Evde tek başına yaşayan sağlık sorunları nedeni ile yemek yapamayacak durumda olan insanlara da günlük 3 çeşit sıcak yemek ikramında bulunuyoruz. Bu yardımları yapmamızı sağlayan hayır sahiplerimize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.