Mehmet TIRPAN


Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, Kangal ilçesinde yaşanan içme suyu sıkıntısına kalıcı çözüm üretmek için İller Bankasının desteği ile 32 milyon liralık projenin faaliyete geçirildiğini ilgili firmaya yer tahsisi yapıldığını söyledi.

İlçedeki su sıkıntısının ebediyen çözüleceğinin altını çizen Başkan Öztürk, “İlçedeki 100 yıllık su problemini çözmek için çalışmalara başlandı. Bu projeyi hayata geçirmek için yaklaşık 7 yıl gibi zaman harcadık” dedi.

İlçede yapılan diğer çalışmalar hakkında da bilgi veren Öztürk, “İlçemizde alt yapı ve kaldırım çalışmalarımız sürüyor. Havaların ısınmasının ardından asfalt ve parke taşı döşeme işlerine de başlayacağız. Bu çalışmaları da bizim dönemimizde yapıp insanların hizmetine sunmuş olmanın verdiği şerefi de arkadaşlarımızla birlikte yaşıyoruz. İçme suyu sıkıntısı da çözülüyor. Proje 2018 yılında başlayacak. 2 yılda Allah nasip ederse 600-700 gün içerisinde içme suyu problemini çözüme kavuşturacağız. bitirip insanlarımızın hizmetine vereceğiz” ifadelerini kullandı.

İMAR PLANLARI ONAYLANDI

İmar planlarında yapılan değişiklikler hakkında da bilgi veren Başkan Öztürk, “Binlik, Beş Binlik ve 25 Binlik imar planlarının yapıldı. Kangal Belediye Meclisi'nin 02.09.2016 tarih ve 2016/39 ve 2016/40 sayılı Belediye Meclis Kararı ile 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ve Revizyon+İlave Uygulama İmar Planları onaylanmıştır” dedi.

Söz konusu planların 1 ay süre ile askıda kaldığını kaydeden Öztürk; “Askı süresi içerisinde gelen itirazlar ve talepler Kangal Belediye Meclisi'nin kararı ile incelenmek ve değerlendirilmek üzere Kangal Belediye Meclisi İmar Komisyonuna havale edildi. İmar Komisyonunun yapmış olduğu inceleme ve değerlendirmeler sonucunda komisyon raporu oluşturulmuş ve askı süresi içerisinde gelen talepler, itirazlar bu rapor doğrultusunda Kangal Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlandı.

Bu kararlar doğrultusunda hazırlanan planlar askıya çıkarıldı. Ayrıca plan değişiklik sınırı içerisinde yer almayan alanların askıda olan plana itiraz etme hakkı yoktur. İtiraz olması halinde itirazlar değerlendirmeye alınmayacak” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.