Mehmet TIRPAN

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas’ın temel sorunlarının büyük ölçüde çözüldüğünü Sivas’a yakışır yeni belediye binasını ilimize kazandıracağını söyledi.

Yeni Belediye binasının projesinin hazır olduğunu vurgulayan Aydın: “Sivas’ın o kadar çok eksiklikleri vardı ki, biz yeni bir Belediye Binası yapmak yerine Sivas’ın temel ihtiyacı olan eksiklikleri giderdik. Bu gün yapmakta olduğumuz birkaç projeyi erteler Belediye Binası yapımını öne alabilirdik. Ama Sivas’ta istismarcı dediğimiz küçük kitle kendilerine şato yaptılar diyeceklerdi” dedi.

Sivas’ın öncelikli olan projelerin biran evvel tamamlanmasının daha doğru olacağını düşündüklerini ve biraz daha mevcut Belediye binasında idare edeceklerini kaydeden Aydın: “Yeni Belediye Binası projesi yaklaşık 100 milyonluk proje. Projenin içerisinde otopark, çok amaçlı solanlar ve kültür merkezlerini içinde barındıran büyük bir kompleks yapmayı planlıyoruz. Projemiz hazırdı ama maddi imkânlarımızın sınırlı olması sebebiyle diğer işleri hızlandırdık. Bu yıl içerisinde ihale yapacağız. 2018 yılı ilkbahar ayında da inşaata başlamayı öngörüyoruz. Hesaplamalarımız keşif bedellerimiz hazır. Sadece ihale tarihi alacağız. Sivas’a yakışır bir bina yapacağız. Aynı zamanda belediye çalışanları daha geniş güzel alanlarda çalışacak. Dağınık olan birimleri bir araya getireceğiz. Vatandaşa daha iyi ortamlarda hizmet verilecek. 40 bin metre kapalı alan olacak. 40 bin metrenin yanı sıra 20 bin metrelik alanda otoparklar, kütüphaneler olacak. Belediye binasının önünden akarsu geçecek. Biz bu güne kadar yapmış olduğumuz projelerle azımsanmayacak şekilde şehrimize eserler bıraktık bırakmaya da devam edeceğiz”