SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas’ın meşhur lezzetlerinden  biri olan Sivas köftesinin günlük tüketimi pandeminin başladığı günden bugüne kadar günlük 10 tondan 2 tona düştü.

Sivas Lokantacılar ve Kebapçılar Esnaf Odası Başkanı Nazım Yiğit; “ Biliyorsunuz Sivas’ta yemek denilince akla gelen en önemli lezzetlerden birisi de Sivas köftesi, daha önce bununla alakalı yaptığımız çalışmalar ve ankletler neticesinde Sivas genelinde günlük 10 ton tüketim vardı” dedi.

Yiğit; “ Bu 10 tonluk tüketim korona virüsün geçtiğimiz yıl mart ayında ortaya çıkmasından itibaren gelen kısıtlamalarla birlikte şuanda 2 tona kadar geriledi. Çünkü esnafın dükkanı kapalı sadece paket servis var bu da özellikle Sivas köftesinin tüketimini düşürdükçe düşürdü” ifadelerini kullandı.

Nazım yiğit; “ Köfte tüketiminin düşmesi bir yana esnafların dayanacak gücü kalmadı kiralar, personel giderleri, gıdadaki fahiş artışlarla birlikte herkes son noktasına kadar geldi. Bundan sonra daha ne kadar dayanacağız bilmiyoruz üstüne birde son aylarda hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması da geldi tamamen zora girdik tüm esnaflar olarak. Bizim artık tek isteğimiz hijyen kuralları ile en azından lokantalarımızın açılması” diyerek açıklamasını sonlandırdı.