MEHMET TIRPAN

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya köy okullarına kütüphanesi yapılması ve iç tefrişatının tamamlanması noktasında yaptıkları projeyi Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının uygun gördüğünü öğrenci sayısı kalabalık olan okullara kütüphane yapılacağını söyledi.

Projenin uygulama safhasına geçildiğini aktaran Genel Sekreter Kaya, “Kütüphanesi olmayan okullarla ilgili çalışma yapıldı ve tamamlandı. Belirlenen 10 köye 10 adet donanımlı bir kütüphane yapılacak. Projenin finansmanını DAP sağlayacak” dedi.

Bütün köy okullarına kütüphane yapılmasını istediklerini ancak yeterli finansman olmadığını aktaran Kaya, “Önceliğimiz nüfusu kalabalık olan köyler olacak. Okulun öğrenci nüfusu oldukça önemli. Aynı zamanda okulun kütüphaneye uygun bir bölümü olacak ve okulun kütüphanesi olmayacak. Belirli kriterler çerçevesinde kütüphaneler yapılacak. İlimizde bin 233 köy var. Gönül ister ki her köydeki okula kütüphane yapalım ama öyle bir şansımız yok. Kütüphane ihtiyacının olduğu yerde en çok öğrencinin faydalanabileceği şekilde 10 adet kütüphane oluşturulacak. Kütüphaneler oldukça donanımlı olacak. Ekonomik konuda imkân buldukça tabiki kütüphanesi olmayan okullarda da kütüphaneler oluşturacağız” ifadelerini kullandı.