SEYİT ÖMER YILDIZ

Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde ki son durumu paylaşan Başhekim Fuat Şen; “  Yaklaşık dört aydır yani 1 Şubat 2021 itibari ile Sivas halkımıza tüm dentikasyonlar anlamında tedavi hizmetlerimizi sunmaya başladık. Pandemi sürecindeki kısıtlamalardan bu zamana kadar artan bir şekilde hasta potansiyelimiz oluşmuştur. Şuanda pandeminin getirdiği önlemlerle beraber tedavilerimiz devam etmektedir. Şuan için günlük hasta sayımız 1350 -1400 arasına gelmiştir. Tabi böyle olunca gelen aşırı taleplere karşılık bizlerde kadromuzu güçlendirmeye devam ediyoruz” dedi.

YENİ POLİKLİNİĞİMİZ HİZMET VERECEK

Fiziki şartlardan ve nüfus yoğunluğunun olduğu başka bir alanda da Mevlana Mahallesinde Çayyurt Semt Polikliniğimizin yapımını tamamladık diyen Şen; “ Nasip kısmet olursa 1 Temmuz 2021 tarihinde de hasta kabulüne başlıyoruz. Semt polikliniğimiz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemiz gibi büyük bir hastane değil, Sekiz hekimiz orada görev yapacak. Hemşehrilerimizden ricamız semt polikliniğimize giderken MHRS dediğimiz Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nden randevu alırlarsa daha sağlıklı bir hizmet sunabiliriz. Şuan yoğun bir tedavi sürecindeyiz, her işlemimiz hastanemizde yapılmaktadır. Tabi her hastanın her işlemini aynı anda yapmak mümkün olmuyor ancak günlük hastalarımızın yüzde yetmiş civarının tedavileri yapılmaktadır. Randevu alan hastalarımızın da maksimum 1 hafta içerisinde tedavi hizmetlerini alabilecek şekilde planlaması yapılıp çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

ADSM KAYNKALI COVİD-19 VAKASI OLMADI

Hastane de ki önlemler hakkında da bilgilere veren Başhekim Şen; “İlk başta hastane girişimizde başlayan önlemlerimiz var, hasta ve hasta yakınlarımızın HES  kodu sorgulamaları ve ateş ölçümleri yapılmaktadır. Hastalarımızın yoğun olduğu saatlerde sosyal mesafeyi koruyacak şekilde hastane içerisine alımlarımızı yapıyoruz. Hasta içeriye girdiği zaman hasta yakınlarımızı almıyoruz. Hasta hekimle başbaşa kalıyor ve polikliniklerimizde her hekimin çalışacağı alan bölmelerle ayrılmış durumda. Her hastanın işleminden sonra 10-15 dk gibi süre içerisinde hem havalandırma hem de dezenfeksiyon işlemlerimiz gerçekleştiriliyor. Bunun dışında da hastanemizin merkezi havalandırma sistemi bulunmaktadır, dışarıdan temiz havayı alarak içerideki havayı da ayrı bir kanaldan dışarı atıyor, bu anlamda da daha sağlıklı bir ortam oluşturuluyor. Hastalarımızın da işlemlerine başlanmadan önce gargara yapmaları sağlanıyor. Biz bu işlemleri yaparken şubat ayından itibaren gördük ki önlemlerimiz gerçekten çok iyi ve başarılı, tedavi hizmeti sunulurken ne çalışanlarımızdan ne de tedavi hizmeti alan hastalarımızda kökeni Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi olan covid-19 vakasına rastlanılmamıştır” diyerek açıklamasını sonlandırdı.