MEHMET TIRPAN

Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız’ı makamında ziyaret ederek kent genelinde yürütülen projeler, küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık, tarım, arıcılık ve kentte üretilen ürünlerin markalaştırılması noktasında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunduk.

Kent genelinde yürüttükleri çalışmalar ve geliştirdikleri projeler hakkında bilgiler veren İl Müdürü Yıldız, Tarım ve Hayvancılık şehri olan Sivas’ta küçükbaş hayvan sayısında 1 milyon hedefine ulaşıldığını, büyükbaş hayvan sayısında iyi sevilerde olduğumuzu söyledi.

Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var projesinin amacına ulaştığını ve küçükbaş hayvan sayısında 1 milyon hedefinin yakalandığını aktaran İl Müdürü Yıldız, “ Bu sene özellikle küçükbaş hayvan sayısında ciddi bir ivme yakaladık. Tarım noktasında da bu yıl rekolte iyi. Hasat Gölova ve Akıncılar bölgesinden başladı. Rekolte iyi. Patates, Şeker Pancarı ve Ayçiçeği’nde güzel verim elde edilecek. Yağlık Ayçiçeği’ni 10 bin dekar projeli ekmiştik ama vatandaşların kendi ektikleri ile birlikte kent genelinde 50 bin dekarlık bir alana ayçiçeği ekildi diyebiliriz. Bal konusunda da üretim oldukça iyi. Kent genelinde üretilen ürünleri markalaştırmak adına Bakanlığımız ve Valiliğimiz öncülüğünde ciddi gayret göstereceğiz” dedi.

SELDEN ZARAR GÖREN TARIM ARAZİLERİNİN SAHİPLERİ DESTEKLENECEK

Geçtiğimiz günlerde Gemerek’te meydana gelen sel olaylarının ardından bölgede zarar gören tarım arazilerinde hasar tespit çalışmalarının yapıldığını, zararın karşılanması noktasında da Cumhurbaşkanlığı’ndan talepte bulunulduğunu aktaran İl Müdürü Yıldız, “Gemerek’te 5 bin dekarlık bir alanı su bastı. Sel, dolu ve doğal afetlerde hayvanları ölen çiftçi ve besicilerimizin zararlarının karşılanması noktasında Cumhurbaşkanlığımızdan ödenek talebinde bulunduk. Ödenek geldiğinde doğal afetler nedeni ile zarara uğrayan vatandaşlarımıza ödemelerini yapacağız. 2 yıl önce yine kuraklık ve doğal sebeplerden dolayı zarara uğrayan çiftçilere destek verilmesi noktasında yine Cumhurbaşkanlığımızdan 8 milyonluk ödenek alıp dağıtmıştık. Çiftçilerimize üretimin aksamaması için sürekli yardımcı olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ziyarete Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Melda Geneş ve gazetemiz personeli katıldı. Melda Geneş, Seyit Yıldız’a Kur-an’ı Kerim hediye ederek, yaptıkları çalışmalar için teşekkür etti.