SÜMEYRA DENİZ

Projeyi sosyal medyada hayata geçiren genler kısa sürede birçok okula yardım götürdü. 2016 yılının Eylül ayında başlayan proje günümüze kadar yaklaşık bir yıl içerisinde Türkiye genelinde 9 okula öğrenciler için temel kırtasiye malzemeleri ve kitap gönderdi. Projede ki şu an devam eden çalışmalar ise Sivas’ın Çetinkaya köyünde bulunan Çetinkaya İlk Öğretim Okulu için.  Daha önce de Sivas’ta 4 okul için yardım topladıklarını belirten Proje koordinatörü Rasim Ali Şimşek şunları söyledi; Sosyal medya üzerinde projemizi başlattık amacımız, özellikle köy okullarında eğitim gören çocuklara okuma heyecanı ve eğitimini daha ileri düzeylerde sürdürme motivasyonu kazandırmak. Çocukların eğitimlerine katkıda bulunarak temel kırtasiye ve kitap yardımı sağlamak” dedi.

Sosyal medya aracı İnstagram üzerinden kurdukları 1 Kitap 1 Çocuk sayfası ile kısa sürede birçok okula destek olan gençler ‘İki Kalem 1 silgi 2 yaşam sonsuz sevgi’, ‘bana 1 kalem gelecek veriri misin?’ ‘Kitap gelecektir bir kitapta siz yollayın geleceklerine katkıda bulunun’ gibi sloganlarla projeyi devam ettiriyor. Gönüllü gençlere Ülkenin dört bir yanından kırtasiye yardımı geliyor.  Sadece kırtasiye yardımı kabul ettiklerini belirten Şimşek, “ Kesinlikle maddi yardım kabul etmiyoruz, yardımcı olmak isteyenler yalnızca kitap ve temel kırtasiye yardımı yapabiliyor” dedi.

Ülke geneli yardım sağladıklarını ifade eden Şimşek, “ Uzak iller olduğu zaman İlçelerde bulunan kaymakamlıklarla irtibata geçiyoruz, daha önce Mardin Midyat’ta bir okulumuz için yardım topladık topladığımız yardımları kaymakamlığa kargo ile gönderdik sağ olsunlar kaymakamlık karşıladı ilçe Jandarma ile irtibata geçtiler toplanan yardımları Jandarmalar öğrencilere dağıttı. Çocukların kitap ile buluşması bizler için sevindirici ve gurur verici bir duygu” şeklinde konuştu.