Mehmet TIRPAN

İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Okuma yazma seferberliği kapsamında Sivas’ta oldukça güzel adımların atıldığını kendilerinin de bu kapsamda çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde 81 ilde başlatılan okuma yazma seferberliği projesine il Milli Eğitim Müdürlüğü olarak çok önem verdiklerinin altını çizen Savaşçı, “Okuma yazma seferberliği kapsamında açılan 798 kursa 12 binden fazla kişi katıldı. Kurslara katılan 7 bin 100 kişi okuryazar oldu. Okuryazar olanlara okuryazarlık beldesi verildi” dedi.

İlk olarak okuma yazma bilmeyen kişileri tespit ettiklerinin altını çizen Savaşçı “Sivas’ta yaklaşık şuanda okuma yazma bilmeyen 5 bin vatandaşımız kaldı. 5 bin vatandaşa da okuma yazma öğrenmeleri için tekrar kurslar açtık. Eylül ayının ilk haftasından itibaren Halk Eğitim Merkezlerine başvuru da bulunuldu. Kurslara katılan çoğu vatandaş yine okuryazar oldu. Vatandaşlarda okuryazar olmak için oldukça fazla gayret gösterdi. Sivas’ta okuma yazma bilmeyen bir tek kişinin kalmaması için üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Tek bir vatandaş dahi olsa eğer okuma yazma öğrenmek istiyorsa Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 1 kişiye 1 öğretmen gönderebiliriz. Evden çıkamayan ama okuma yazma bilmeyen bir vatandaş varsa o kişinin evine de öğretmen göndereceğiz. Köyden gelemeyen vatandaşların köyüne öğretmen göndereceğiz. Vatandaş yeter ki okuryazar olmak istesin” ifadelerini kullandı.