Meltem Duman
Huzurun ,bolluğun ve bereketin ayı olan Ramazan ayının gelmesiyle birlikte tüm Türkiye'de olduğu gibi Sivas'ta fırıncı esnafı iftar saati yaklaştıkça büyük bir yoğunluk yaşıyor.
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte fırıncılar iftar saatinde talep ihtiyacını karşılamak için gün boyunca ter dökerek Ramazan'ın vazgeçilmez lezzeti olan pideleri yapıyorlar. İşini titizlikle yapan fırın esnafları saat 13.00 da pide pişirmeye başlayıp 17.00-19.00 arasında ürettikleri pidelerini bitirdikleri için mutlu olduklarını dile getirdiler.
Siparişlerin çok yoğun olduğuna değinen fırıncılar artık ekmek yapmaya yetiştiremediklerini söylediler.
EN ÇOK ETLİ EKMEK SATILIYOR
İftar saatine kadar ter döken fırıncı esnafları Ramazan ayında en çok porsiyonu 40 liradan satılan etli ekmeğin tercih edildiğini söyledi. Etli ekmekten sonra tercih edilenlerin ise tanesi 10 lira 20 lira arasında değişen yumurtalı Ramazan pidesi olduğunu belirttiler.
Gün boyunca dinlenmeden pide çıkarıyorlar
Editör: Memleket Sivas Gazetesi
Yorumlar