Erzurum’un gözde kış turizm merkezi Palandöken’de adrenalin dolu bir etkinlik gerçekleşti. Yamaç paraşütü yapan Neşe Durdi ve Yusuf Okuyucu, 3100 rakımlı zirveden süzülürken, Erzurum’un coğrafi işaretli lezzeti cağ kebabını yedi.
Türkiye’nin en uzun kayak pistlerine sahip olan ve toz kar özelliğiyle kayak tutkunlarının vazgeçilmezi olan Palandöken, alternatif sporlarla da dikkat çekiyor. Son yıllarda popüler hale gelen yamaç paraşütü, macera severler için farklı bir deneyim sunuyor.
Gökyüzünde Cağ Kebabı Ziyafeti
Palandöken’in zirvesinden yamaç paraşütü eğitmeni Yusuf Okuyucu ile birlikte atlayan Neşe Durdi, heyecan dolu anları farklı bir boyuta taşıdı. Erzurum’a özgü lezzetlerden biri olan cağ kebabını gökyüzünde yedi.
"Aslen Erzurumlu olan ve her yıl İstanbul’dan memleketine gelen Neşe Durdi, bu deneyimi şöyle anlattı:
"Palandöken’in eşsiz manzarasında kayak yaparken yamaç paraşütü yapıldığını fark ettim ve hemen denemek istedim. Hayalini kurduğum bu deneyimi Erzurum’un meşhur cağ kebabıyla birleştirerek unutulmaz bir an yaşadım. 10 bin fitte -40 derece hava şartlarına rağmen bu keyfi doyasıya çıkardım. Palandöken’in doğası ve sunduğu imkanlar gerçekten muhteşem. Herkesi bu güzelliği yaşamaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.