Eskiden, hemde çok eskiden,yani bundan 25-30 sene önce, Sivaslı olmayan biriyle konuşurken konu futboldan  açıldığında “Biliyormusunuz, Beşiktaşlı Rıza (Çalımbay) Galatasaraylı Erdal (Keser) Sivaslı” der ve Sivaslı olarak kendimize pay çıkarmaya çalışırdık.Çünkü o zamanlar Sivasspor 3.ligde ve neredeyse Sivaslı’nın dışındakiler kaçıncı ligde  olduğunu bile  bilmiyordu! Bu nedenle de “Şu Sivaslı,bu zamanında Sivasspor’da oynamış” diyerek adeta züğürt tesellisinde bulunuyorduk.

Bunu neden mi anlatıyorum; Geçtiğimiz günlerde bizim olmadığımız Dünya kupasında  İngiltere-Hırvatistan yarı  finali maçı oynandı. Bu maçıda Türk hakem Cüneyt Çakır yönetti. Maçtan iki gün önce bizim TFF yöneticileri,MHK üyeleriyle birlikte sözde Cüneyt Çakır’ı statta izlemeye ve onların deyimiyle ona destek olmaya gittiler.Yine onların deyimiyle bu maçı Cüneyt Çakır’ın yönetmesi Türkiye için çok büyük bir gururmuş! Hiçte öyle değil! “Sudi Arabistan’ın,İran’ın yer aldığı Dünya kupasında Türkiye nasıl olamazı” tartışması gerekenler maçı yönetecek hakemin Türk olmasıyla gurur duyamaz,duymamalı!

Bir yandan “Avrupa futbolunda söz sahibiyiz” diyoruz,diğer yandan,kupaya katılamamızın “neden ve niçinlerini” araştıracağımız yerde ,Cüneyt Çakır’ın maç yönetmesiyle teselli oluyoruz! 

Buna gerçek anlamıyla “Züğürt tesellisi” derler.Daha düne kadar Dünya futbolundan bizimle aynı düzeyde olan,hatta daha kötü durumdaki ülkeler,yarı finale ve finale çıkamadıkları için yerden yere vuruluyor,ama bizim TFF ve Türk basını maçı yönetenin Türk olmasını ön plana çıkarıp,sanal ve gerçek dışı haberler yapıyor.

Türk futbolunun kurtuluşu,elin Dünya kupasını Türkiye’den bir uçak dolusu adamla gidip tribünden izlemekle olmaz!

Ben “Yenildik ama ezilmedik” dönemlerini çoktan geçtiğimizi sanıyordum ama demekki fazla değişen bir şey yokmuş!

TFF,Türk Milli takımını bir arpa boyu kadar ileri götüremeyen,hatıra ve medya baskısıyla Milli takım kuran şampiyonaya gidemeyen  Fatih Tarim’e hesap soracağı yerde  9 milyon lira (eski parayla 9 trilyon) tazminat öderse,biz daha çookkk maçı yöneten hakemin Türk olması,yada Dünya kupası maçları oynanırken tribünde Türk bayrağı gördüğümüzde mutlu oluruz!