Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Yatsı vaktine kalan
Sivas
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6756 %0.18
39,9524 %0.32
Ara
Sivas Memleket Sivas Gerçek organik gıda nasıl anlaşılır?

Gerçek organik gıda nasıl anlaşılır?

Tüketici organik ürün seçerken dikkatli olması gerekiyor. Çünkü işlenmiş ürünler, organik ürün adı altında satışa sunulabiliyor. Peki gerçek bal mı yiyoruz, sahte bal mı? Organik tereyağ nasıl anlaşılır? Sorularının cevabı bu haberde…Esmanur GÜLBAHAR - Onur POLAT - Herkes Duysun / BURSA (İGFA) -  Organik yiyecekler, son yıllarda oldukça popülerlik kazandı. Pek çok insan organik gıdanın normal gıdalardan daha güvenli, daha sağlıklı ve daha lezzetli olduğunu düşünüyor.

Tüketicinin organik ürün seçerken dikkatli olması gerekiyor çünkü işlenmiş ürünler, organik ürün adı altında satışa sunulabiliyor.

Gerçek mi, organik mi, sahte mi sorularının cevabı bu haberde…

“SAHTE TEREYAĞI DAMARLARI TIKIYOR”

Organik ürünler satan Agora çarşısı esnafı, “Gerçek tereyağ, dil sıcaklığında eriyor. Kokusundan da anlaşılabiliyor. Rengi ise kış aylarında sarı olur, yaz aylarında beyaz olur. Çok sahte yağlar var içine kimyasal yağ ve sana yağ katıyorlar. Sağlığa zarar veriyor.  Damarları tıkama yoluna kadar gidebiliyor. Bizim sattığımız Malakan kaşarı ise 12 kilo sütten yapılır, gezen hayvanlarından sütünden yapıyoruz. İçinde katkı maddesi yok.” dedi.

“GERÇEK BAL 2-3 AY SONRA DONAR”

“Glikoz içeren balın rafta 1 yıl boyunca da kalsa donmadığını belirterek, “Gerçek bal, donan baldır. Gerçek bal 2-3 ay sonra donar. Glikoz içeren bal ise rafta 1 yılda kalsa donmuyor. İnsanlara doğal ürünleri yedirmeyi çok isterim, herhangi bir katkı maddesi ve kimyasal içeren ürünleri iş yerimize sokmuyoruz.” diye ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *