Sivas Valisi Davut Gül, “Ne zaman İslam coğrafyasında, ülkemizde bir tehdit hissedilse o zaman milletimiz bunu bertaraf edecek gücü gösteriyor. 4 Eylül’de 108 gün Sivas’ta kalan kongre üyeleri ile 15 Temmuz’da ki yaşanan ruh aynıdır” dedi.

4 Eylül Kutlamaları kapsamında Ulu Camii bahçesinde metfun olanların kabirlerini ziyaret eden Vali Gül, önce öğle namazını kıldı, ardından ise cenaze namazına katıldı. Burada gazetecilere açıklama yapan Vali Gül, “Ezan, bayrak, din ve kutsal değerler tehlikede görülüyorsa inanan insanlar, Müslümanlar bir bayrak altında mücadele veriyorlar” ifadelerini kullandı.

Sivas’ın milli mücadelede ki yerine ve önemine vurgu yapan Sivas Valisi Davut Gül, “Bugün Ulu camide yatan büyüklerimize gelip dua okumak istedik. Kahramanmaraş’ta Sütçü İmam’ın yaptığı şey, Çanakkale’de Anadolu insanın yaptığı şey, 4 Eylül’de 108 gün ve daha sonra Sivaslıların yaptığı bir mücadele, 15 Temmuz’da tüm Türkiye’nin yaptığı şeydir. Hatırlarsanız 15 Temmuz’da, insanlar ezan sesini duyduğunda, Selaları duyduğunda sokağa çıktılar. O zaman da şimdi de Ezan, bayrak, din ve kutsal değerler tehlikede görülüyorsa inanan insanlar, Müslümanlar bir bayrak altında mücadele veriyorlar. Mücadelenin asıl kahramanları olan Anadolu insanı ve onların kanaat önderlerini de saygı ile yad ediyoruz. Mekanları cennet olsun” dedi.