Vatan savunması ibadettir, Allah nasip ederse sonunda şerefli bir ölüm olur ona da şahadet deniyor.

O’nu herkes tankların önüne geçen, göğsünü tanklara siper eden Sivaslı olarak tanıyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yiğit Sivaslı Ali İhsan Ölmez’in yaptıklarını anlatmakla bitiremiyorlar.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili hemşehrimiz Ali İhsan Ölmez, darbe girişiminde tankların önüne geçti. Dört arkadaşı ile birlikte Başbakanlık konutu önünde ve TRT’yi işgal eden darbecilere karşı başarılı bir mücadele verdi. Bitmedi  Akıncılar üssüne kadar giderek  orada bulunanlara destek verdi.

Yaptıkları ile hiçbir zaman övünmüyor¸ “Biz sadece öne çıktık. Milletimiz destan yazdı.Dünyada Türk Milleti’nin bir örneği daha yoktur.Direnişin sembolik tartışmasız lideri milletimizdir “derken hiç kuşkusuz  operasyonun gizli kahramanı olan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz içinde “  Operasyonun gizli kahramanlarından birisi de hiç şüphesiz Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmazdır. Bakan İsmet Yılmaz destan yazdı. Geceyi sevk ve idare eden önemli isimlerden birisiydi. Başbakan Binali Yıldırım’a en çok yardımcı olan isim hiç kuşkusuz İsmet Yılmaz’dır.O’na ne kadar teşekkür etsek azdır“ dedi

Tanklara göğsünü siper eden Yiğido Ali İhsan Ölmez ile makamında konuştuk.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Ali İhsan Ölmez, 15 Temmuz’u anlatırken sanki o anı yeniden yaşıyordu.

Gözleri çakmak çakmak oldu. Türk Milletine  kurşun sıkanlara, tankları  çevirenlere  karşı verilen  mücadeleyi anlatırken zaman zaman duygulandı, sesi titredi. Anlatırken kendisinden geçiyordu,yanında bulunan ve kahramanlardan birisi olarak  adlandırdığı Sivaslı hemşehrisi Erkan Yalçın ve Uzun Ahmet ve arkadaşlarını hiç unutamadığını  söylüyordu.Uzun Ahmet, Ölmez’in beyninde ayrı bir yer edinmişti. Hatta bir sarhoş vardı ki, onun sözleri  karşısında gözyaşlarını tutamadığını söylüyordu.

Yazılan destanın birer parçası olarak nitelendiği Yalçın’ın yanı sıra, yine arkadaşları ile büyük bir fedakarlık örneği sergileyen Uzun Ahmet’in  “Vatan Savunması ibarettir. Allah nasip ederse sonunda şerefli bir ölüm olur, ona da şahadet deniliyor “ sözü dilinden hiç düşmüyor.

RADYODAN ÖĞRENDİM DİRENİŞCİ OLDUM

Darbe girişimini düğün dönüşü içerisinde bulundukları aracın radyosundan duyduklarını ve  hemen telefona sarılarak  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile görüştüğünü dile getiren   Ali İhsan Ölmez “Adapazarı’nda Genel başkan yardımcılarının da katıldığı bir düğündeydik. Dönüşte Düzce dolaylarına geldiğimizde telefonlaştık yakın çevremiz arıyor ve  gelişmeleri bizlere aktarıyordu. Arabada dört kişiyiz. O işin kahramanlarından birisi yine Sivaslıdır arabadaki dört kişiden biri Erkan Yalçın diye bir arkadaştır Sivaslıdır. Düzce’ye gelince çocuklarım aradı uçaklar alçak uçuş yapıyor hatta bomba bırakıyor gibi Boğaz Köprüsünde tanklar var gibi moral bozan şeyler söylediler. Ben 3 darbe gördüm her asker Boğaz Köprüsünden başlıyorsa bu darbe değil kalkışmadır, bundan darbe olmaz kan döker bu alçaklar bundan başka da bir şey olmaz    dedim, gelişmeleri sadece arabanın radyosundan dinliyoruz.  Arkadaşlarımla birlikte hemen  Ankara’ya girmenin yollarını denedik. Bazı yerlerde yer yer tankların ve askerlerin olduğunu gördük

TRT İŞGAL EDİLMİŞTİ. ÖNCELİK KÜLLİYE OLDU

TRT’nin  Düzce’ye geldiğimizde işgal edildiğini öğrendik. O zaman Külliyeyi basarlar biz ilk Külliyeden girelim dedik. Arabada Ankara il yönetiminin kurucularından Hasan Gazi Özer Tayyip beyin komşusu Ahmet Toprak var bu dört kişi Külliyeden girdik. Arabayı park ettik bu arada vatandaşlar arabaları ile külliyeyi kuşatmaya çalışıyor ama bir sıra oluşmuş daha. Oradan emniyet görevlilerinden birini çağırdım kendimi tanıttım Ankara Büyük Şehir Belediye Başkan Vekiliyim Başbakanlık işgal edilmediğine göre bunların hedefi külliyedir sizin savunma potansiyeliniz nedir, ben belediyeciyim benden ne istiyorsunuz ne yapabilirim diye sordum. Bizim savunmamız hazır ancak büyük ihtimalle jandarmadan hamle yapılacak bize vakit kazandırmanız lazım trafiği kilitler araçlarla yolu kapatırsanız biz destekte alırız şu anki savunmamız da yeterli dediler.

MORALİMİZ BOZULDU

Jandarmanın önüne inince moralimiz biraz bozuldu. Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün önüne geldik orada manzara çok korkunçtu 4 tane TOMA yanıyordu ve orada çatışma çok ağır geçmiş Ankara Emniyet binasının ön yüzü yoktu. Vatandaş atış menzilinin dışına çıkmış ama oradan gitmemiş. Tankların arasına girdik TOMA patladı aramız 5 metre yoktu . Aracı kullanan şoföre “Hasan buradan nasıl çıkıyorsan çık bu alçaklar burada kaybetmiş dedim.Sen vakit kaybetme siyasi otoriteye yani Çankaya Köşküne geçmemiz lazım dedim. Yolda yedi sekiz araba tanklar tarafından kâğıt gibi ezilmişti. Köşkün önünden 4 tank mevzilenmiş namlular köşke çevrilmiş ancak orada bizim moralimizi bozan incin top oynuyor halk yoktu. Hasan buradan ölüm var tankların arasından sivil yerleşime açılan bir yer var oraya sür dedim “ tanklar dokunmadı bize.

UZUN AHMET VE SÖZLERİ

Köşkün önüne geldiğimizde  50-60 kişilik bir grup vardı onlarda bir iki araba bulsak da barikat kursak diye bekleyen genç bir grup. Hemen arabayı yolu engellemesine  aldırış etmeden park ettik ,indim selam verdim kendimi tanıttım burayı savunmak için geldim benimle var mısınız dedim. 1,90 boylarında genç yakışıklı bir kardeşimiz geldi  “ Başkanım ben uzun Ahmet beni tanımanız lazım dedi. Siması yapancı değildi ama ama nerede gördüğümü hatırlamıyorum. “ Burada ölüm var Ahmet benimle varmısınız dedim “çok okkalı bir cümle kurdu gençliğine rağmen beklemediğim bir cümleydi “Vatan savunması ibadettir, Allah nasip ederse sonunda şerefli bir ölüm olur ona da şehadet deniyor” dedi.

KONUTTAN ATEŞ AÇTILAR

Başbakanlık Konutu önüne gelen tanklar ve beraberindeki askerler, konutu korumada görevli polislere karşı ateş açtılar. Bizim gelmemizle birlikte askerler bertaraf edildi ama bu kez de konut tarafından silah sesleri gelmeye başladı. Hemen müdahil oldum. Tankların üzerinde bulunan askerleri korumak için Uzun Ahmet ile birlikte tankların üstüne çıktık.Tanklarda bulunan askerler ne için geldiklerini dahi bilmiyorlardı. Askerlere “Millete ateş açamazsınız “ diye bağırdığımda etkilendiler.

BAŞKANI ARADIM

Başbakanlık Konutu önünde durumun sakinleşmesinin ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i aradığını da dile getiren Ölmez “ Başbakanlık Konutu önündeki işimiz bitmişti. Melih Başkanı aradım TRT’ye gidiyorum. Ağır iş makinelerinin büyük bir bölümünün konut önüne gelmesinin uygun olacağını söyledim ve 20 dakikada iş makineleri geldi. Gerekli yerlere koyduk. Başbakanlık Konutu artık darbecilerden arındırılmıştı. Başkanım bura normale döndü. İzniniz olursa TRT’ye gidiyorum. Hakkınızı Helal edin “ dedim

TRT’Yİ 20 DAKİKADA ELE GEÇİRDİK

Başbakanlık Konutunun ardından TRT’nin darbeciler tarafından ele geçirildiği haberi geldi. Başkan Melih Gökçek’i aradım ve “20 dakikada TRT’yi ele geçirdik

TRT’ye geldiğimizde darbecilerin silahlı saldırıları devam ediyordu. Yoğun bir kalabalıkla birlikte girişteki engeli aştıktan sonra stüdyoya girdik ve darbecileri bertaraf ettik. Darbeciler önümde bulunan iki delikanlıyı vurdu. Vurulanlara müdahaleler yapılırken biz hemen TRT’nin eski haline kavuşması için çaba sarf ediyorduk. Ama, bir türlü yayın yapılamıyordu. BAŞKANIM YAYIN YAPILMIYOR

TRT’nin darbecilerden kurtarılmasının ardından 20 dakika geçmişti halen yayın yapılamıyordu. TRT’ye girdiğimizde bir tane haki renkli elbiseli kimse ile karşılaşmadık hiç kimse yoktu. Bahçenin düştüğünü anladıklarında giyinme odalarına girerek kıyafet değiştirip aramıza katılmışlar. Melih Beyi hemen yine aradım görüntü atamıyorum ama TRT halkın elinde millet malına el koydu bunu duyurun dedim.

BİNLERCE İNSAN TRT’YE GELDİ

 Bir anda binlerce insan TRT’nin içine daldı. TRT biran önce canlı yayına geçsin millet malına el koydu darbeciler püskürtüldü denirse Türkiye ayağa kalkar diye hesaplıyorum ve acele diyorum. Yetkili arıyorum orada beyler canlı yayın istiyorum dedim oradan biri sonradan öğrendim TRT Genel Müdürüymüş TÜRKSAT bombalandı uydudan yayın yapamıyoruz dedi. Karasal yayında yapılabilir alt yazı da geçseniz olur ben bunu istiyorum dedim. Oradan biri teknik kadronun yerini gösterdi zorla oraya gittim yetkiliyi buldum neden yayına girmediklerini sordum TÜRKSAT’ın vurulduğu için yayına giremediklerini söyledi. Ondan karasal yayına geçmesini ve alt yazı ile duyurmasını istedim 3 dakika sonra alt yazı geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i aradım “ Başkanım TRT’yi kurtardık ama yayın yapılıyor. Siz  NTV,CNN başta olmak üzere diğer kanallara bir açıklama yaparsanız çok iyi olur dedim ve sonrasında başkanımın açılmalarının ardından TRT’de yayın yapmaya başladı.

CESET TARLASI İLE KARŞILAŞTIK

TRT’den sonra 4 arkadaşımla çıktık yola çıktık yolda Genel Kurmaya giderken ceset tarlası ile karşılaştık .Ama nasıl bir tablo ben o kadar kanı hiçbir filmde görmedim. Birkaç ceset resmi var hepsini çekmedim utandım dışarıdan bakan birisi ya bu kameramanlık mı yapıyor der de nefsime ağır gelir diye çekmedim. Ama nasıl bir ceset tarlası. Üzerinde bir beyaz örtü var ayrı ayrı ceset sanıyorum meğer bir kişiymiş ikiye bölünmüş. Nasıl bir mermi ile vurulmuşlarsa çoğu cesedin yarısı yoktu birisinin üzerine Türk bayrağı örtülmüş demek ki bir insandan bu kadar kan çıkabiliyor. Ancak vatandaş tek tük kalmış her cesedin başında bir veya iki kişi var.

O SARHOŞU UNUTAMIYORUM İMAN KİMDE BİLİNMEZ

Cesedin birinin başında birisi çok fazla ağlıyor çırpınarak ağlıyordu yaklaştım teselli etmek için sarıldım yakının mıydı diye sordum hiç tanımam dedi ama nasıl ağlıyor birde zilzurna sarhoş alkol kokusu burnunuzun direğini kırar. Hava Kuvvetlerinin de üzerinden mermi sağanağı devam ediyor helikopter de Milli kütüphane tarafından atış menzili içindeyiz ve ateş devam ediyor. Dedim ki seni atış menzilinin dışına çıkarıyım dedim. Niye arkadaş dedi ne yapar ki bunlar en fazla beni de bu kardeşimizin yanına yatırır bunu bırakıp da nereye gidiyim ben o kadar şerefsiz miyim dedi ve sarhoş olmasına rağmen imanına hayranlık duymamak elde değil imanın kimde olduğunu orada gördük.

GENÇ KIZ AMBÜLANSA BİNMEDİ

 Çok genç 17-18 yaşlarında bir kız elinden vurulmuş elini tutuyor kolunda dövme var kızım seni ambulansa bindirelim dedim vallahi binmedi. Melih Beyi tekrar aradım burada ölüm tarlası var insanları buraya sokmak öldürmek demektir burayı ancak özel kuvvetler temizler ben halkı oraya sokamam dedim. O zaman senden son kez istirham ediyorum bunların üssü Akıncılar üssü Kazan Belediyesi sınırları içerisinde belediye başkanına bir yardıma git Akıncılara kalabalığı sokmayı bir dene uçakların kalkmasını engellemekten başka çaremiz yok dedi.

AKINCILAR ÜSSÜNE GİTTİK

Akıncılar’a gittik 5 metreden atış serbest emri verilmiş, yaralıları almaya izin verilmiyor belediye başkanı ağlamaktan anlatamıyor. Bir bayan orada vurulmuş sürünmeye çalışıyor tekrar rütbeli asker alçağı diyor ki yaralıları tekrar vurun ikinci kez vurduruyor. Asker emir aldığı için vuruyor ama kafadan vurmuyor bir bacağından vurduysa diğer bacağına ateş ediyor. Tahminen ölü sayısının şehit sayısının artmasına bu sebep oldu.

BAKANLAR KURULUNUN ÇANKAYADA TOPLANMAMASI İÇİN UĞRAŞTIM

Hemen eski Savunma Bakanını aradım yani İsmet Beyi aradım. Dedim ki Sayın Bakanım yolda gelirken anladığım kadarıyla Bakanlar Kurulunu Çankaya Köşkünde topluyorsunuz Sayın Başbakan’da yanınızdaysa lütfen iletin bu alçak adamların uçakları havadayken orada toplanmanız bana doğru gelmiyor sayın başbakan ile endişemi paylaşın eğer bu alçaklar başbakanlığı bir bombayla vurur yalan da olsa bir haber başbakan öldü derse Türkiye çöker dedim. Endişelerimi paylaştım oda dua etti biz takip ediyoruz devlet gereğini yapacak en ufak endişeniz olmasın vatandaşın can güvenliğine dikkat edin diye tembihte bulundu en ufak endişeniz olmasın gereği yapılacak dedi.

İSMET BEYE MİNNETTARIM

Peşinden de İsmet Bey en son savunma bakanı olması münasebeti ile askeri cenahı çok iyi tanıyan bir adam olduğu için aradım yeni savunma bakanının zaman itibari ile hepsini tanımasının imkanı yoktur diye düşündüğüm için İsmet beyi aradım sonrasında da içerden Çankaya Köşkünden aldığım bilgiye göre de Başbakana en çok yardımcı olan İsmet beydir Sivaslının bunu bilmeye hakkı var. Mutlaka her bakan olağan üstü bir çaba sarf etmiştir ama Sivas halkı İsmet Beyin o gün performansını bilme hakkı vardır. Ben kendi adıma ve Sivaslı hemşerilerim adıma İsmet Beye minnettarım kimin emeği geçmişse kim yardım etmiş hepsinden Allah razı olsun. Duasını ve desteğini esirgemeyen insanlardan Allah razı olsun, şehitlerin hakkını zaten tartışmıyoruz bu şerefli bir makam Allah herkese nasip etmeyebilir onlardan ve onların yakınlarından utandığımın bilinmesini isterim, Melih Bey benim adımı bildiği için zikrediyor ancak TRT’de ben yalnız değildim binlerce Ankaralı vardı, onların her biri en az benim kadar hak sahibidir.

TARİHE TOP YEKÜN İMZA ATILDI

 Millet top yekün tarihe imza attı. Adım bilindiği içinde utanıyorum onların adı keşke söylense yani sonuçta milletin zaferi bu birinin onun üstüne oturması edepsizliktir benim öyle bir iddiam yok ben sadece vatandaşla beraber oldum ve onların desteği ile bugün Türkiye başka bir Türkiye. Tarih yazmayı bilen bir millet, tarih yapmayı da bilen bir millet şuan yeni bir tarih yapılıyor. İnşallah Allah bir daha yaşatmaz. Demokrasi nöbetlerinde Melih Bey beni sahneye çıkardığında da söyledim Çankaya Köşkünün asıl kahramanı Uzun Ahmet ve arkadaşlarıdır, hak onlarındır Ankaralının da bunu bilmeye hakkı vardır diye söyledim.

MİLLET OLMAZSA BEN HİÇİM

Önce Başbakanlık Konutu,ardından TRT darbecilerin elinden kurtarılmıştı. Büyük bir sınav verdik. Bu başarı milletimizin başarısıdır. Millet olmazsa ben hiçbir şeyim. Dünyada Türk Milletinin bir örneği daha yoktur. Bu destan Milletin destanıdır.Türk Milleti Tek vatan, tek bayrak için mücadele vermiştir.”

 GİZLİ KAHRAMAN BAKAN İSMET YILMAZ’DIR

Tanklara göğsünü siper eden ve dört arkadaşı ile birlikte direnişçi olarak darbecilere karşı mücadele veren hemşehrimiz Ali İhsan Ölmez, bu operasyonda daha önce Milli Savunma Bakanlığı yapmış, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın çok önemli rolü olduğunu ve operasyonun gizli kahramanlarından birisinin Yılmaz olduğunu söyledi. Ölmez “ Bakan İsmet Yılmaz destan yazdı. Geceyi sevk ve idare eden önemli isimlerden birisiydi. Başbakan Binali Yıldırım’a en çok yardımcı olan isim hiç kuşkusuz İsmet Yılmaz’dır.O’na ne kadar teşekkür etsek azdır “dedi