Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Sivas
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6753 %0.09
40,0531 %0.19
Ara
Sivas Memleket Genel Kandil Simidine Yoğun İlgi

Kandil Simidine Yoğun İlgi

Regaip Kandili nedeniyle tezgahları dolduran kandil simidine ilgi yoğun oldu.

Müslüman alemi için oldukça önemli olan ve 3 ayların başlangıcı olarak kabul edilen Regaip Kandili’nde vatandaşlar, kandil simidine ilgi gösteriyor. Geçmişten günümüze kadar bir gelenek olarak görülen ve kandillerde dağıtılan simitlere olan ilgi, unlu mamul üreten işletmelerin işlerini yoğunlaştırdı.                                                                                                                                                                                                                                         Vatandaşlara kandil simidinin tarifini veren Hamur ustası Yunus Çelik, siparişlerden dolayı işlerinin yoğunlaştığını ve simitleri yetiştirmek için çaba gösterdiklerini söyledi. Çelik; “Kandil simidimizi bir ölçek üzerinden yapıyoruz. Ev usulü yaptığımız için ev ölçeği kullanıyoruz. Bir tarif verecek olursak, 7 kilo un, 130 gram şeker ve 25 gram tuz kullanıyoruz. Hamurumuzda su kullanmıyoruz. Yoğurt, yumurta ve kabartma tozu kullanıyoruz. Hamurumuza şekil verip, fırına verdikten sonra 22 dakika fırına sürüyoruz. Şeklimizi veriyoruz. Yumurta akıyla da susamımızı tutturuyoruz. Bu şekilde kandil simidimizi yapıyoruz. Siparişlerimiz yoğun. Siparişlerimizi yoğun bir şekilde alıyoruz. Bugün kandil olduğu için siparişlerimizi yetiştirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *