4 Eylül Sivas Kongresi Kültür ve Sanat Şenlikleri 97. Yıldönümü kutlama programı belli oldu.

7 günlük programın ilk günü 29 Ağustos tarihinde 5’nci Kitap Günleri açılışı ile başlayacak. Kent Meydanından düzenlenecek olan açılış saat 11.00’de başlayacak. Kitap Günleri etkinlikleri çerçevesinde çok sayıda yazar ve şair Sivas’a gelerek okur severleri ile buluşacak.

Etkinliklerin ikinci gününde Mevlit Programı, Kabir ziyaretleri ve Buruciye Medresesi içerisinde açılacak olan PTT “Milli Mücadele Kongresi” Pul Sergisi açılışı gerçekleştirilecek. 1Eylül tarihinde ise Kongre Merkezi ve Fuar Alanı’nda İlçeler Sergisi ile Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı olan AGRO Sivas 2016’nın açılışı gerçekleştirilecek.

2 Eylül Cuma günü ise Atatürk’ün Sivas’a gelişinin temsili olarak canlandırılması Karaağaç köprüsü mevkiinde gerçekleştirilecek. Kongre binası bahçesinde ise CÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları müzik topluluğu konseri yapılacak. 3 Eylül tarihinde Sanat Sokağı açılışı, Resim ve Fotoğraf Sergisi açılışı, 97. Yıldönümünde Sivas Kongresi Paneli, Atlı Cirit ve Atlı Okçuluk Gösterileri ile Devlet Türk Halk Müziği Korusu Konseri düzenlenecek.

4 Eylül Pazar günü Sivas Kongresinin Temsili Olarak Canlandırılması, Atatürk Anıtına Çelenk Sunma Töreni, Tören Programı, Genel Kurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü Gösterisi ve akşam saat 21.00’de konser programı yer alacak. 3-4 Eylül tarihlerinde ise Yıldız dağında tırmanış ve kamp programı ile kutlamalar son bulacak.