Antalya’nın Aksu ilçesinin Kurşunlu Mahallesi'nde salatalık üreticiliği yapan Songül Çimen, gece boyunca serasında don nöbeti tutarak, gündüzleri ise hasat yapıyor. Günlük sadece 1,5 saat uyuyarak ayakta kalmaya çalışan Çimen, üretici kadınların büyük fedakârlıklarla üretim yaptığını vurguladı. 11 dekar alanda salatalık üretimi yapan Çimen, soğuk hava şartlarına karşı gece boyunca sobaları yakarak, ürünlerinin donmasını engellemeye çalışıyor. "Akşam saat 19.00'da sobaları dolduruyoruz. Üç gündür sürekli soba yakıyoruz. Ürünlerimiz donmasın diye sabaha kadar nöbet tutuyoruz. Sabah 07.00'de nöbeti bitirip, 1,5 saatlik kısa bir dinlenmenin ardından hasada başlıyoruz. Gecemiz, gündüzümüz mücadeleyle geçiyor" dedi. Bu sezon boyunca 150 ton ürün elde etmeyi hedefleyen Çimen, üreticilerin devlet desteğine ihtiyaç duyduğunu belirtti. "Ürünlerimiz hem yurt dışına gönderilsin hem de iyi fiyatlara satılsın istiyoruz. Salatalık fiyatı 37 TL olarak açıklandı ancak elimize geçecek rakamı görmek gerekiyor" şeklinde konuştu. Çimen, 30 yıldır üreticilik yaptığını ve kadın üreticilerin büyük emek verdiğini dile getirerek, "Bu işi severek yapıyoruz ama mücadele etmezsek olmuyor. Kadın üreticiler olarak gece gündüz demeden çalışıyoruz. Seramızda 3 kişi çalışıyoruz, 17 yaşındaki kızım da bizimle birlikte üretime destek veriyor. Ancak üreticinin yüzünün gülmesi için devletin de bizleri görmesi gerekiyor. Ürünlerimiz yurt dışına daha iyi fiyatlarla satılırsa hepimiz daha çok üretiriz" ifadelerini kullandı.