Gayrimenkul sektöründe yeni dönem başlıyor. Taşınmaz değerleme bilgi merkezi kurulacak, değer haritaları çıkarılacak ve yurt dışında tapu ve kadastro temsilcilikleri açılacak

Gayrimenkulde yeni dönem başlıyor. Taşınmaz değerleme bilgi merkezi kurulacak, değer haritaları çıkarılacak. Yurtdışında tapu ve kadastro temsilcilikleri açılacak

Yeni basında çıkan  haberine göre, Başkan Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan iki kararnameyle gayrimenkul sektörünün yeniden yapılandırılması, atamalar, kamu kurumlarının teşkilat yapılarının düzenlenmesi ve personel rejiminde yapısal reformlar yapıldı.

Yapılan bu düzenlemeler kapsamında ilk kez taşınmaz değerleme bilgi merkezi kurulacak, gayrimenkul değer haritaları çıkarılacak. Yurtdışında tapu ve kadastro temsilcilikleri kurulacak. Yerli, yabancı Türkiye'ye gelmeden tapu işlemini gerçekleştirebilecek. Taşınmazların değeri toplu değerleme yöntemiyle belirlenmiş olacak.

TAŞINMAZDA YENİ DÖNEM: Toplulaştırma, kamulaştırma, imar uygulamalarının etkinliğini artırma, piyasanın daha sağlıklı işlemesini sağlamak için Taşınmaz Değerleme Dairesi Başkanlığı kurulacak. Kurulan Başkanlık, taşınmazların değerini belirleyecek.

DEĞER HARİTALARI: Türkiye'deki bütün taşınmazların değer haritaları çıkarılacak ve taşınmazların toplu değerleme yöntemleriyle değerini belirleyerek değer bilgi merkezi kurulacak.

YURT DIŞI TEMSİLCİLİKLER: Yurtdışında tapu ve kadastro temsilcilikleri açılacak. Yurtdışındaki Türk vatandaşları, yabancı uyruklu kişiler Türkiye'deki taşınmazlara ilişkin tapu işlemlerini bulundukları ülkelerde de yapabilecek. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Cumhurbaşkanı kararıyla yurtdışında şirket de kurabilecek.