Gayrimenkul Danışmanlığı gayrimenkul alırken, satarken, kiralarken veya gayrimenkulle ilgili finansman sunarken, hukuki, teknik ve fiziki verilerin, bilimsel, doğru ve hızlı bir şekilde araştırılıp sonucuna göre yatırım kararına yön verilmesi, yapılan yatırımın güvenilirlik ve zaman periyodunda getirisinin tespit edilmesi hizmetlerine verilen genel tanımlamadır.

Gayrimenkul sektörünün yapısı ve hukuki özellikleri nedeniyle birbirinden bağımsız çok sayıda yasal mevzuat ve idari işlemin konusu olması nedeniyle, gayrimenkulle ilgili yatırım kararı almadan önce, mutlaka yetkin kişi veya kurumlardan danışmanlık hizmeti alınması, yatırımdan beklenen faydanın sağlanması ve riskin minimize edilmesi için zorunlu hale gelmiştir.

Gayrimenkul geliştirme projelerine altlık olacak her türlü bilgi ve belgeleri temin edip mevzuatı dahilinde yorumlayarak yatırımcılara rehberlik edilmesi de bu hizmet kapsamında değerlendirilmektedir.

Gayrimenkul Danışmanı

Emlak ve diğer gayrimenkullerin alım satımı veya kiralanmasından sorumlu kişiye gayrimenkul danışmanı denir.

Gayrimenkul konusunda müşterileri bilgilendirme ve yönlendirme gibi pek çok görevi olan danışmanlar, kurumsal çalışan büyük inşaat firmalarının konut projelerinin tanıtımı, konut edinmek isteyen kişilere projenin anlatılması gibi konularda önemli bir görevi yerine getirirler.

Arsa konut, dükkan ve ofis gibi satış alanlarında her firma farklı sayılarda emlak danışmanını bünyesinde bulundurmaya ihtiyaç duymaktadır. Gayrimenkul danışmanı iş ilanı içeriğinde; güler yüzlü, müşteri odaklı, dış görünümüne ve kişisel bakımına özen gösteren çalışanlar öncelikli olarak tercih edilmektedir.

Gayrimenkul ile ilgilenen müşteriyi satışa yönlendirmek adına, pazarlama teknikleri konusunda becerilerini geliştirmiş bir danışman, emlak ve inşaat firmalarının verdiği gayrimenkul danışmanı ilanları için başvurarak sektörde kariyer yapma fırsatı bulabilir.

Gerek projelerin satış ofislerinde gerekse genel olarak emlak danışmanlık hizmeti veren firmalarda çalışabilen gayrimenkul danışmanlarının, tanıtım ve satış aşamalarında ikna kabiliyetlerini en iyi şekilde kullanmaları gerekir. Müşterilere faydalı içerikler sunarak projeyi doğru şekilde anlatma, alıcı ile satıcı arasındaki ilişkiyi doğru bir şekilde sağlama, danışmanların sahip olması gereken nitelikler arasında yer almaktadır. Şirketler gayrimenkul danışmanı iş ilanları verirken satış pazarlama konusunda deneyimli ve yetenekli adayların yanı sıra; eğitim kurumlarından alanla ilgili diploması olan veya danışmanlık sertifikası edinmiş adaylara da öncelik verirler.

Haftaya görüşmek dileğiyle esen kalınız.

Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun

Gayrimenkul sektöründe tüm sorularınız için [email protected]