Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Yatsı vaktine kalan
Sivas
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6755 %0.18
39,9181 %0.24
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM GASTRONOMİ SOKAĞI SİVAS’A ÇOK YAKIŞIR

GASTRONOMİ SOKAĞI SİVAS’A ÇOK YAKIŞIR

Tarihi eserleriyle, eşsiz mutfağıyla Türkiye’nin gözde illeri arasında yer alan Sivas’a halk tarafından Gastronomi Sokağı yapılması talep ediliyor.

Sivas Belediyesi tarafından Sivas’ın yöresel lezzetleriyle hizmet veren Yemekevi’nin müdavimleri Sivas’a Gastronomi Sokağı yapılmasını istiyor. Tarihi Kent Meydanı’nda Sivas’ın yöresel lezzetlerini sunulduğu ve Yemekevi, vatandaşlardan oldukça yoğun ilgi görüyor. Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı haline gelen Yemekevi’nin müdavimleri yöresel lezzetlerin daha fazla tanıtılabilmesi açısından yetkililerin geniş kapsamlı projeler tasarlaması gerektiğini dile getiriyor.859f87fe-e6c2-46d6-aefe-36a34f2bf479

Vatandaşlar, mutfağıyla meşhur Hatay’ın olduğu gibi Sivas’ında Gastronomi Şehri olabilmesi için Sivas’ta bir Gastronomi Sokağı’na ihtiyaç olduğunu söylüyor.

Özellikle unutulmaya yüz tutan Kesme Aşı, Babiko, Pezik, Sübüra, Sirok gibi yemeklerin yanı sıra Madımak, Etli Ekmek, Peskütan, Hingel, Sivas Ketesi ve Divriği Pilavı’nın tanıtılacağı bir Gastronomi Sokağı’nın Sivas’a maddi ve manevi oldukça fazla getirisi olacağı düşünülürken yetkililerin bu konuda adım atması bekleniyor. AYŞE NUR ÖZKAN4fb532d9-a5e0-491f-bef9-07f48d8c2a9b71004cc6-3474-4b16-a8a7-797bae5a1e2d52f8bc0b-4d5c-444f-a0b3-e89840bfca62f8c16b1e-afc3-463e-86d6-1c224c5d0e9d

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *