Sivas Belediyesi tarafından Sivas’ın yöresel lezzetleriyle hizmet veren Yemekevi’nin müdavimleri Sivas’a Gastronomi Sokağı yapılmasını istiyor. Tarihi Kent Meydanı’nda Sivas’ın yöresel lezzetlerini sunulduğu ve Yemekevi, vatandaşlardan oldukça yoğun ilgi görüyor. Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı haline gelen Yemekevi’nin müdavimleri yöresel lezzetlerin daha fazla tanıtılabilmesi açısından yetkililerin geniş kapsamlı projeler tasarlaması gerektiğini dile getiriyor.859f87fe-e6c2-46d6-aefe-36a34f2bf479

Vatandaşlar, mutfağıyla meşhur Hatay’ın olduğu gibi Sivas’ında Gastronomi Şehri olabilmesi için Sivas’ta bir Gastronomi Sokağı’na ihtiyaç olduğunu söylüyor.

Galatasaraylı Küçük Yiğit Kurt'un Organları Bağışlandı Galatasaraylı Küçük Yiğit Kurt'un Organları Bağışlandı

Özellikle unutulmaya yüz tutan Kesme Aşı, Babiko, Pezik, Sübüra, Sirok gibi yemeklerin yanı sıra Madımak, Etli Ekmek, Peskütan, Hingel, Sivas Ketesi ve Divriği Pilavı’nın tanıtılacağı bir Gastronomi Sokağı’nın Sivas’a maddi ve manevi oldukça fazla getirisi olacağı düşünülürken yetkililerin bu konuda adım atması bekleniyor. AYŞE NUR ÖZKAN4fb532d9-a5e0-491f-bef9-07f48d8c2a9b71004cc6-3474-4b16-a8a7-797bae5a1e2d52f8bc0b-4d5c-444f-a0b3-e89840bfca62f8c16b1e-afc3-463e-86d6-1c224c5d0e9d

Editör: Memleket Sivas Gazetesi