Eşinizle ilişkiniz hakkında bir farkındalık çalışması yapmaya ne dersiniz?

Şimdi aşağıdaki soruları okuyun ve yanıtlarını verin;

Eşinizi seviyor musunuz? (İçinize sorun, tüm yüreğinizle “seviyorum” diyebiliyor musunuz, değerlendirin)

Eşinizin sevgisini tüm içtenliğinizle hissediyor musunuz? (Eşinizin dünyasında onun biriciği olduğunuzu hissederek yaşıyor musunuz, değerlendirin)

Eşinizle ilişkinizde kendinizi güvende hissediyor musunuz? (Eşinizin evliliğinize ihanet etmediğinden, sadakatinden, size hayatında gereksinim duyduğunuz kadar ve gereksinim duyduğunuz şekilde yer verdiğinden emin misiniz, değerlendirin)

Gereksinim duyduğunuzda eşinizi yanınızda buluyor musunuz? (İyi günde kötü günde, sağlığımda hastalığımda, eşimin yanımda olduğunu hissediyorum, diyor musunuz, değerlendirin)

“Dünyaya bir daha gelsem yine onunla evlenirdim” diyor musunuz? (Eşinizle ilişkinizde ayağınız yerden kesiliyor başınız dönüyor mu, değerlendirin)

Eşinizle ortak bir yaşamı paylaştığınızı düşünüyor musunuz? (İlgilendiğiniz konular, zevkleriniz, uğraşlarınızla ortaklaşabiliyor musunuz, hayat yolculuğunda istikametleriniz bir yerlerde buluşuyor mu, değerlendirin)

Eşiniz için yaptıklarınızı gönül rızası ile yapıyor musunuz? (Onun için ve onunla yaptıklarınızda kendinizi mecbur ya da zorla yapıyormuş gibi hissetmeden keyif alarak yapıyor musunuz, değerlendirin)

Eşinizle ilişkinizi dengeli hissediyor musunuz? (İlişkiniz, kendinizi fedakâr, sürekli almadan veren, adeta saçını süpürge eden biri gibi hissetmeden devam eden bir ilişki mi yoksa kendinizi kendi hayatında yok olmuş, benşliksizleşmiş gibi mi hissediyorsunuz, değerlendirin)

Eşinizin sizi anladığını, anlaşabildiğinizi düşünüyor musunuz? (Eşinizin sizi, söylediklerinizi, halinizi, tavrınızı bildiğini, anladığını ve önemsediğini hissediyor musunuz, değerlendirin)

Eşiniz yaşamınızdaki kendi kararlarınız konusunda size destek olur mu? (Eşiniz, sizi, özgürce kendiniz olmanız konusunda, yüreklendirip destekliyor mu, kendinize özgü kararlarınızı, onaylamasa bile kabul edip, saygı duyuyor mu, değerlendirin)

Kendinizi eşinize bağlı ve birbirinize ait hissediyor musunuz? (Kendinizi gerçekten, onunla eş, sağlam sıkı bir dost ve sevgili hissediyor musunuz, değerlendirin)

Birlikte ağlayıp birlikte gülebiliyor musunuz? (Hissettiğiniz tüm duygularınızı gizlemeye ya da değiştirmeye gerek duymadan özgürce yaşayıp ifade edebiliyor musunuz, değerlendirin)

Cinsel yaşamınızı tatmin edici buluyor musunuz? (Cinsel yaşam evliliğin sigortasıdır. Sigortanız sağlam mı, değerlendirin)

Yanıtlarınızı verdiniz, peki, verdiğiniz yanıtlarınızdan memnun musunuz?

Yanıtınız “evet memnunum” sa, aynen devam.

Yanıtınız “hayır, memnum değilim” se, yeniden bir yapılanma için kolları sıvamanın zamanı gelmiş demektir.

Sorumluluk alın ve “evet” leriniz arttırmak için harekete geçin.

İsterseniz, emek harcarsanız ve samimiyetle iş birliği yaparsanız, başarabilirsiniz.

Bazen de bitmesi, devam etmesinden daha iyi olabilir. Değerlendirin…