Eşinle sonsuza kadar anlaşmamak istiyorsan aşağıdakileri yap. Ya da zaten yapıyorsan yapmaya devam et ve asla vazgeçme:

Başınıza gelen olumsuzluklar konusunda hiç şüphesiz eşin suçludur. Bunu kanıtlamanın tüm yollarını bul ve bir bir eşine sun.

Her konuda sen haklısındır. Bu durumu kanıtlamak için elinden geleni yap. Yaptıklarını eşin sana tüm içtenliği ile ve inanarak sen haklısın diyene kadar devam ettir. Hatta en baştan seni anlamadığı ve haklı görmediği için özür dilesin ve sen onu affedene kadar kölen olsun.

Hissettiğin kızgınlığın, üzüntünün ve birçok olumsuz duygunun sorumlusu olarak eşini gör ve bunu ifade ederek eşinin de bilmesini sağla. Bildiği yetmez, onun da senden katlarca fazlasını yaşaması için elinden geleni yap ki seni anlasın ve bir daha aynı şeyleri tekrarlamaya cesaretedemesin.

Bir konu hakkında konuşuyorken tüm düşüncelerini ve duygularını ifade et. Eşin anlayana ve seni haklı görene kadar konuşmaya devam et. Konuşarak anlamıyorsa anlayabileceği başka yollar bul ve mutlaka sana hak vermesini sağla. Israr et ve asla vazgeçme. Eşinin konuştuğunuz konudaki düşünceleri yanlıştır ve hatta altta kendisinin bile fark edemediği ama senin adın gibi bildiğin başka niyetleri vardır. Bunları da konuşmalarına ekle. Eşin bir şey söylemeye kalkarsa onu hemen sustur ve asla dinleme. Eşini anlamaya çalışmana gerek yok, zaten sen onun ne söyleyeceğini ne hissettiğini hatta ne hissetmesi gerektiğini biliyorsundur. Onun sadece, kendini sana bırakması, dediklerini anlaması ve beklediklerini yapması yeterlidir. Çünkü zaten sen en iyisini düşünüyor ve biliyorsundur.

Onun kendi adı onu ifade etmeye yetmiyordur. Zaman zaman ona ad takıp çeşitli sıfatlar kullanarak hitap et. Bulduğun sıfatlar ve adlar mümkünse onu küçük düşürsün ve aşağılasın. Yani hitaplarınla da şakayla karışık haddini bildir.

Tanıştığınız günden beri sana hata olarak gelen tüm olayları şu an yaşanmış gibi aklında tut. Onların tüm sorumluluğunu eşine yükle.  O eski konularla ilgili gündem oluşturmak için fırsat kolla ve hatta fırsatlar oluştur ve konuşma konularınızın ortasına oturt. Olayın üzerinden yıllar geçmiş olabilir fark etmez sen en canlı ve taze hali ile ilişkinizin her yerinde kullan.

Geçmişte eşinin akrabaları tarafında hoşuna gitmeyen bazı olaylar yaşamışsındır. Onlar senin için bulunmaz başa kakma konuları olsun. Hatta o kişilerin yaptıkları da eşinin suçudur. Eşinin haberinin bile olmaması onu sorumluluktan kurtaramasın, buna asla izin verme. Öyle ben bilmiyordum, haberim bile yok diyerek sıyrılamasın. Hem sonradan sen söylemişsin ve haberi olmuş. Bu şekilde haberi olduğu halde bir şey yapmamakta ne demek, asla affetme.

Eşinin sana tamda sen istediğin gibi davranmasını istemek en doğal hakkın. Bu hakkına sımsıkı sarıl. Hatta eğer seni seviyorsa senin istediklerini sen söylemeden (hatta sen ne istediğini bilemesen bile) bilmesi ve yapması gerekir. Seni sevmesem senin yanında olurmuydum demesi en büyük palavradır, sakın ikna olma.

Senin kök aile bireylerine senin istediğin gibi davranmasını söyle. Adım adım ne yapması ve ne yapmaması gerektiğini açıkla hatta bir liste yap eline ver. Bu listeden bir tanesini bile senin istediğin gibi yapmazsa gün yüzü gösterme.

Senin iznin olanların dışında kimse ile görüşmesine izin verme. İpsiz sapsız arkadaş ilişkileri mi aman ha… Kiminle ne şekilde görüşecek, kime ne kadar ve ne içerikte zaman ayıracak, sen belirle. Eğer senin belirlediklerinin dışında bir şey yapacak olursa hesabını sor. Sen zaten onun iyiliğini düşünüyorsundur. Senin bildiğin aileniz için en iyisidir. Onun kafasına estiği kişi ile görüşmesi, bazı durumlarda keyfince davranması mutlaka başınıza bir bela getirir.  Bunların hesabını da en iyi sen yapabileceğin için eşine göz açtırma sakın.

Yumuşak davranırsan ya da beklentilerini biraz gevşetirsen tepene çıkar. Öyle sevdiğini söyleyip sürprizler falanda yapma, şımarır ve kendini bir şey zanneder.

Tüm yaptıklarının hesabını sor. Her adımından haberin olsun. Hatta bazı söyledikleri ya da açıklamaları yalan olabilir, inanma ve şüpheyi elden bırakma. Eşinin kendince açıkladığı ama senin ikna olmadığın konuların peşinden git. Senin kendince haklılığını kanıtlamak için güvendiğin kişileri kullan ajanlık, hafiyelik yap. Sonuçta bir kanıt bulamasan da yeni yollar ve yöntemler aramaya devam et.

Yazdıklarım, yaşamı hem eşine hem de kendine zehretmek için birebirdir. Şiddetle öneririm…