Sayın Cumhurbaşkanımızın Ocak ayında biz engellilere yönelik yine müjde dolu konuşmalarına şahit olduk. 2020 yılını “erişilebilirlik yılı” ilan ettiğini söylemesi, Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği değeri bizlere bir kere daha hissettirdi. Sivasımız engelliler ve erişilebilirlik yönünden faydalı çalışmalar konusunda şanslı olduğumuz illerimizden birisi. Memleketimle gurur duyuyorum. Sivas Valiliğimiz, Sivas Belediyemiz, Sivas Cumhuriyet Üniversitemiz, İl Özel İdaremiz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz ve diğer kurumlarımız. Hepsi el ele vermiş güzel hizmetlere imza atıyorlar. Kurum amirleri güler yüzlü. Sıkıntılarımız dinleniyor ve çözüme kavuşturmak için çalışmalar yapılıyor. Geçtiğimiz hafta, Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürümüz Sayın Harun Tan’ı ziyaret ettik. Yıllardır bir müdürden çok abi yönünü bildiğimiz biri. Mütevazı, babacan yaklaşımıyla “müdür baba “dediğimiz özel insanlardan.

İlimizde yapılan projeleri, yapılacak olan, ortak akıllarla sosyal hizmet çalıştayını konuştuk. Şehrimizde çok güzel bir proje kabul edildi. Sivas Engelli Aktif Yaşam Merkezi. Yıllardır hayal ettiğimiz bir merkez, bu tür çalışmaların ülkemizde sayısının artmasını çok istiyorduk. Sivas Engelli Aktif Yaşam Merkezi’nin protokol imza töreni geçtiğimiz hafta gerçekleştirildi. Sivas İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan proje, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı 2019 yılı sosyal destek programında hibe almaya hak kazandı. İl özel İdaremiz Genel Sekreteri Sayın Mehmet Nebi Kaya Valimizin engelliler ve sosyal projeler konusunda hassasiyetinin farkındayız. Harika çalışmalarına şahit oluyor, bizlere “Sivasımız çok şanslı” dedirtiyor. Rabbim böyle güzel insanların sayısını artırsın.

Sivas Engelli Aktif Yaşam Merkezimiz ilimizde faaliyet vermeye başlayınca yetişkin ve özel gereksinimli bireylerin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek kapasitede planlama yapılmış. Yüzey çizgileriyle donatılmış, engelsiz parklar, sosyal eğlence merkezleri, terapi hizmetleri, ders ve eğitim alanlarıyla yapılmadan bile beni heyecanlandırdı. Ben görür müyüm bilmiyorum ama görenlere Sivas’ta güzel işler yapılmış dedirtecek, emeği geçenlere bin kez teşekkür ettirecek hizmet olur düşüncesindeyim.

Protokol töreninde Sivas Engelli Aktif Yaşam Merkezi’ Hamidiye Parkı’nda inşa edileceğini söyleyen Sayın Valimiz Salih Ayhan, iş uğraş atölyesi, oyun alanı, atlı terapi, kafeterya ve konferans salonunun yer alacağı proje, on altı bin metre kare alana inşa edilecek, merkez tamamlandığı zaman bölgemiz ciddi cazibe alanı olacak, diye ifade etti. Bizler de emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyoruz.

Erişilebilirlik konusunda, erişilebilirlik yılında Sivasımızın Türkiye’de tarih yazacağına inanıyoruz.