31 Mart  2021 itibariyle "Mesleki Yeterlilik Belgesi" olmayan emlakçılar faaliyetlerine devam edemeyecek. Taşımaz Ticareti  Yetki Belgesi almayan  işletmelere 30 bin lira para cezası verilecek.

14 Ekim  2021 öncesinde  Oda kaydı  Vergi Levhası kaydı  Halk Eğitim Merkezlerinden Emlak Danışmanlığı kurs sertifikasını ve Mesleki yeterlilik belgesi seviye 5 belgelerini  ibraz eden tüm emlakçılar "Taşımaz Ticareti Yetki  Belgesini" Ticaret İl Müdürlüğünün kontrolü ile  alacaklar.

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği’nin yürürlüğe girmesiyle bazı mesleklere belge zorunluluğu getirildi. Buna göre; emlak danışmanları, inşaat işçileri ve birçok meslek grubunun yeterlilik belgesi alması gerekiyor.

Son tarih 31 Mart

31 Mart 2021 itibariyle "Taşımaz Ticareti Yetki Belgesi " olmayan emlakçılar faaliyetlerine devam edemeyecek. Belgesiz kişiler emlak pazarlama ve satış faaliyetlerinde bulunamayacak.

30 bin lira ceza ve iş yeri mühürlenecek

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi almadan faaliyetlerine devam eden işletmeler için 30 bin lira ceza verilecek ve iş yeri mühürlenecek. Buna göre, emlak ofisine kaydı bulunmayan danışmanlar satış ve kiralama yapamayacak.

Yeni Emlak Ofisi nasıl Açılacak?

14 Ekim 2020 dan sonra Emlak ofisi açacak  Emlak danışmanlarının en az lise mezuniyeti ile  lise mezunu 12 ay üniversite mezunu 6 ay bir emlak ofisinde sigortalı  stajerlik yapacak adli sicil kaydı olmayan ve iflas ve konkordato vermemiş olacak  ve  mesleki yeterlilik belgesi firma sahibi seviye 5 çalışan ise seviye 4 belgelendirme sınavlarına girecek ve ayrıca  emlak danışmanlığı belgesi  sınavda başarılı olması halinde taşınmaz ticareti  belgesi almaya hak kazanacak bir diğer konu iş yerinin   girişi en ay 20 m2 tapuya kayıtlı ofiste  emlakçılık mesleğini yererine getirecek   

 Sınav ve Belgelendirme Başvurular Sivas için SEMDER Sivas Emlak müşavirleri Derneğine şahsen yapılabilir. 

 Haftaya görüşmek dileğiyle esen kalınız tüm gayrimenkul sorularınız için [email protected]