Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı her iki yılda bir yapılıyor. Başarılı olan, herhangi bir kadroya yerleşmeye uygun puan alan arkadaşlarımız, istihdam imkânı elde ediyor. 2000’li yıllar öncesi bir engellinin atanıp memur olması daha zorken şimdilerde kadrolar doldu, %3 olan kamuda engelli açığı azaldı. Biz engelli arkadaşlar bu sayının artık artmasını bekliyoruz. Nereden nereye. Hükûmetimizin bu rakamı %5 ya da uygun göreceği, engellinin rahatlıkla iş fırsatı elde edebileceği makul değerlere çekmesi bizleri mutlu edecektir. Sivas ilimizde Halk Eğitim Merkezimiz ve Belediyemiz tarafından yapılan Ekpss kursları büyük ilgi topladı. Bu sene yerleşen arkadaşlar ve sınav puanlarına baktığımızda; derece yapmış, kurs açtığımız zamanlarda seksen ve üzeri puan almış kardeşlerimizin fazla olduğuna şahitlik ettik. Bu son altı yıldan beri böyle. Sivas Halk Eğitim Merkezimize, Halk Eğitim Müdürümüz Ramazan Baker Hocamıza, Sivas Belediyemize, Belediye başkanımız, Sayın Hilmi Bilgine, Sivas Valiliğine ve Valimiz Sayın Salih Ayhan’a teşekkürü bir borç biliyoruz.

Sivas’tan 96 puanla birincilik elde eden Halidimiz, bizlere neşe kattı. Sivas Uluslararası İmam-Hatip Lisesi’nde öğretmenlerin özverili gayretlerini bizzat hissettim. Kendisine matematik öğretmek için, birkaç saat fazladan gönüllü olarak ona ders verdiler. Halit’e, aralarında para toplayarak ekran okuyuculu bilgisayar aldılar. Diğer öğrenci arkadaşlarıyla birlikte onu hacca bile gönderdiler. Böyle idareci ve öğretmenlere ne demeli.

Bir haber de kendi ailemden. Eşim; Tokat Emniyet Müdürlüğüne Sosyal Hizmet Uzmanı olarak atandı. Ailemizde azmiyle herkese örnek olan bir kişi. Hiç okula gitmemiş, 25 yaşına geldiğinde kabartma yazıyı bizden öğrenip, açık ilkokul diploması alarak, açık ortaöğretimden ortaokulu bir yılda tamamlamış. Açık lise ve Atatürk Üniversitesi lisans sosyal hizmetler bölümünü bitirmiş. Şuanda 36 yaşında atanıp memur olmaya hak kazandı. Bundan yedi yıl önce liseyi bitirdiğinde Sivas Millî Eğitim Müdürlüğüne yardımcı hizmetler sınıfında memurluk hakkını elde etmiş, ancak kızımız Zeynep dünyaya merhaba deyince, ben kızımı yetiştirmek istiyorum, tekrar memur olurum ama kızımın büyüdüğü çağları bir daha yakalayamam diyerek Zeynep’i tercih etmişti. Zeynep yedi yaşında, inşallah Sivas ilimizde hem Zeynep’le hem de işiyle ilgileneceği güzel bir görevde hizmet etme imkânı bulur.

Sınavdan uygun puan alan, güzel kadrolara yerleşen, tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz. Azmin ve şükrün elinden hiçbir şey kurtulmuyor. Rabbim bazen istediğimizi geç veriyor, imtihan ediyor. Sabırla teslimiyet bekliyor ama yine veriyor. O yüzden arkadaşlarımız üzülmesin, İnşallah emellerine kavuşacaklardır biz inanıyoruz. Ama engellilerin yanında olan devletimizden, kadro artışı beklemekteyiz. Engelli dostlarımızın yüzlerinin gülmesi için, yeni yetişen engellilerin işe kavuşması için kamuda %5 diyoruz.