Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışına saatler kala insanların en çok merak ettiği konuların başında gelen Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçiş ücretleri ne kadar sorusuna da Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yanıt verdi. Arslan, otomobiller için geçiş ücretinin 3 dolar olacağını söyledi. Ayrıca köprü açıldıktan sonra tüm ağır tonajlı kamyonların da bu köprüyü kullanması zorunu hale geldi.

İstanbul'un trafik sorununa çözüm olması amacıyla yapılan Yavuz Sultan Selim köprüsü tamamlandı. İnşaat çalışmaları yaklaşık 3 yıl süren Yavuz Sultan Selim Köprüsü, hem önemli bir görevi görecek hem trafiğin yoğunluğunu azaltacak. Asya ile Avrupa'nın 3. kez birleşeceği köprü için geri sayım başlarken  Kuzey Marmara otoyolunda da çalışmalar neredeyse tamamlanma aşamasına geldi. Peyzaj çalışmaları dışında hiç bir eksiğin kalmadığı Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 27 aylık kısa bir sürede tamamlanmış oldu.

İLKLERİN KÖPRÜSÜ OLACAK

Yavuz Sultan Selim köprüsü adeta ilkleri beraberinde getirecek. 69 metre genişliğiyle dünyanın en geniş asma köprüsü konumunda olan Yavuz Sultan Selim köprüsü, Bin 408 metrelik ana açıklığıyla da raylı sistem olan dünyanın en uzun köprüsü ünvanını eline geçirecek. Yavuz Sultan Selim Köprüsü 322 metreyi aşan yüksekliği ile de dünyanın en yüksek asma köprüsü olacak.

GEÇİŞ ÜCRETLERİ

Ulaştırma  Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Uluslararası bir proje olması ve finansmanının ağırlıkla yurt dışından temin edilmesi nedeniyle dolara endeksli bir sözleşme hazırlamıştık. Sözleşmemizde yer alan bedel 3 dolar artı KDV'dir otomobiller için. Köprünün geçiş ücreti için 1 Ocak'taki kur esas alınır ve Türk lirasına çevrilir. Dolayısıyla 26 Ağustostan itibaren köprü geçiş ücretinde 1 Ocak dolar kuru uygulanacaktır. Sene sonuna kadar otomobiller için geçiş 9.90 kuruş olacak. Ücrette bir değişiklik söz konusu değil" diye konuştu.