MEHMET TIRPAN

İl Genel Meclisi’nin Ağustos ayı son oturumu İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş ve İl Genel Meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Ek gündem ve önergelerinde görüşüldüğü toplantıda İhtisas Komisyonları'na havale edilen,  İl Özel İdaresi’nin 2022 yılı Yatırım Programı'nda yer alan işlerin, maliyet artışı nedeniyle ayrılan ödeneklerin yetersiz kalmasından dolayı yapılacak olan işlerin ve projelerin öncelikleri görüşüldü.

Komisyon başkanlarımızca yapılan incelemeler neticesinde hazırlanan rapor hakkında bilgi veren İl Genel Meclis üyesi Ömer Yeğin, “Genel meclisi üyelerimizin ilçelerine ait olan 2022 yılı İl Özel İdaresi Kırsal Altyapı Yatırım Programının takibini yaptığı, buna istinaden ihtiyaç duyulması halinde il genel meclisi üyeleri tarafından program değişikliğine ilişkin İl Genel Meclisi Başkanlığı'na önerge vererek meclis kararı alınarak Yatırım Programındaki işlerin zaman zaman düzenlemesi yapılmaktadır. Ayrıca, 2022 yılı İl Özel İdaresi Kırsal Altyapı Yatırım Programı'nda işlerin yapılmasında içme suyu, kanalizasyon ve yol yapım öncelik verilmesi önem arz etmektedir. Meclisimizin bilgilerine arz ederiz.” ifadelerini kullandı. 

Konuya ilişkin Plan Bütçe Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Eğitim ve Sosyal Hizmetleri Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Tarım ve Orman Komisyonu, İçişleri Komisyonu, Hukuk Komisyonu, Sanayi Ticaret Komisyonu, Araştırma ve İnceleme Komisyonu, Gençlik ve Spor Komisyonu, Meclis Yatırım ve Kararlarını İzleme Komisyonu, Göletler ve Su Kaynakları Komisyonu, Maden ve Doğal Kaynaklar Komisyonu, Kültür ve Turizm Komisyonu ve Kentsel Yenileme ve Proje Takip Komisyonu ortak çalışma yaptı.

Gündem maddelerinin tamamlanması ile birlikte meclis, 1 Eylül Perşembe günü saat 11’de yeniden toplanacak.