MEHMET TIRPAN

Sivas Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri Derneği (SOSAD) Başkanı İsmail Timuçin, Sivas’ın büyük potansiyeli olduğunu, ufak desteklerle kentin kabuğunu kırabileceğini ve çok hızlı bir şekilde şehrin gelişebileceğini söyledi.

Sivas’ın bazı konularda önünün açılması gerektiğini bu konuların başında ise Sivas’ın tamamının cazibe merkezi haline getirilmesi konusu olduğunu hatırlatan Başkan Timuçin, “Demirağ OSB’nin sadece cazibe merkezi haline alınması iş adamlarımızı gerçekten üzdü. Bu konu ile ilgili değişiklikler yapılarak Sivas’ın tamamının cazibe merkezi kapsamına alınması noktasındaki haklı taleplerimizde ısrarlıyız. 1. OSB den tüm dünyaya ürün gönderen firmalarımız var. Bu firmalarımıza daha fazla destek vermeliyiz.” dedi.

“DÜNYADA ARANILAN MARKALARI SİVAS’TA ÜRETİYORUZ İHRAÇ EDİYORUZ”

Sivas’ta çok ciddi ve büyük firmaların olduğunu, kendi sektörtörlerinde Türkiye’de ve dünyada piyasaya yön veren firmaların gün geçtikçe dünyadaki pazar paylarını da büyüttüğü açıklayan Başkan Timuçin, “Organize Sanayi Bölgemiz tek bir sektörde yoğunlaşmadığı için bu durum bize büyük avantaj sağlıyor. Sektörler birlerine destek olarak hareket ediyorlar. Sivas’tan Çin’e mermer satan işletmelerimiz var. Kalitesini Çin’e kabul ettiren firmalarımız sürekli Çin’e yeni ürünler gönderiyor. Çin’de olimpiyat oyunlarının yapıldığı alandaki bölgede kullanılan mermeri Sivaslı firma gönderdi. Sivas’taki firmalar çok kaliteli iş yapıyor. Kozmetik ürünleri konusunda da Dünyada aranılan markaları Sivas’ta üretiyoruz. Tekstil ve çorapta çok ünlü markalara kentte üretim yapılıyor ve bunlar ihraç ediliyor. Yine Türkiye’de ilk mercek fabrikası burada açıldı. O fabrikamız sayesinde şuanda Sivas’ta faliyet sürdüren 3 firmamız var. Savunma Sanayi noktasında da bazı firmalarımız savunma sanayine yönelik çalışıyor. Özel sektör olduğumuz için savunma sanayine yapılan çalışmaları çok duyurmak istemiyoruz. ASELSAN haricinde diğer firmalarımızda devletimize ve ordumuza çalışmalar yapıyor. Gönül istiyorki tabiki kentte savunma sanayine çalışan daha fazla fabrikamız olsun. Bir konuda uzmanlaşmış fabrikalarımızın olmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“MİYADI DOLMUŞ MERMİLER SİVAS’TA İMHA EDİLİYOR”

Sivaslılar olarak bazen bardağın boş tarafını gördüğümüzü ama birazda bardağın dolu tarfını görmemiz gerektiğine vurgu yapan Başkan Timuçin, “Organize Sanayi Bölgemizde çok güzel firmalarımız var. Bu firmaları yeterince tanıtamıyoruz ama mesela zamanı dolmuş mühimmatların imhası Sivas’ta yapılıyor. Tüm Tükiye’deki son kullanma tarihi dolan mermiler Sivas’a geliyor ve imha ediliyor. Yani Sivas küçük hiç birşeyi olmayan bir şehir değil.” dedi.

“SİVAS HER ALANDA GELİŞMELİ”

Bazen Sivas’ın turizm, sanayi veya kültür şehri olması yönünde görüşmeler yapıldığını ancak sanayinin de oldukça önemli olduğuna değinen Başkan Timuçin sözlerini, “Sivas’ta tarım, turizm ve kültür sektörü tabiki gelişmeli ama sanayide bu sektörlerin içerisinde olmalı. Bu sektörler hep birbirine bağlı. Kentte sanayi olmadan tarım sektörü çalışamaz. Tarım sektörü olmazsa da sanayi sektörü çalışamaz. Bu sebeple tarım, sanayi, turizm ve diğer sektörler eşit olarak büyümeli.” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.