MEHMET TIRPAN

İl Kültür ve Turizm Müdürü Teoman Karaca, Sivas’ın turizm pastasından daha fazla pay alması adına yabancı seyahat acentalarının yetkililerini Sivas’a davet ederek Sivas’ı gezdirdiklerini söyledi.

10 farklı ülkeden Sivas’a gelen seyahat acentesi yetkililerinin 2 gün boyunca Sivas’ı gezdiğini aktaran İl Müdürü Karaca, “İlimize gelen 20 kişilik gruba, kentteki tarihi, kültürel ve turizm değerlerimizi tanıttık. Ayrıca misafirlerimize yöresel lezzetlerimizi de tattırdık. Misafirlerimiz Sivas’tan çok mutlu ayrıldılar. Acente yetkilileri gezi programlarına Sivas’ı da dahil edecekler” dedi.

Acente yetkililerinin kent merkezindeki tarihi yapılara hayran kaldığını belirten Karaca, “Misafirlerimize Atatürk ve Kongre Müzesi’ni, Arkeoloji Müzesi’ni, Sanayi Mektebi Müzesi’ni, Gök Medreseyi ve Türkiye eşi benzeri olmayan kent merkezimizdeki diğer Selçuklu eserlerini gezdirdik. Misafirlerimizi daha sonra Sivas’a özgü yöresel yemeklerimizden ikram ettik. Daha sonra kafile ile birlikte Yamaç Hobbit evlerine gittik. Bölgede bir toplantı yaparak acente yetkililerinin Sivas’a olan ilgilerini artırmalarını istedik. Yabancı turistlerimiz ise ilimizi çok beğendiklerini, Sivas'ta olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ve Türkiye’ye düzenleyecekleri turlara artık Sivas’ı da dahil edeceklerini ifade ettiler. Sıcak Çermik ve Kangal Köpeği çiftliğini de ziyaret eden misafirlerimiz daha sonra ilimizden ayrıldılar. İlimizin turizmden alacağı payın artırılması, turizm sektörünün daha ileriye taşınması ve turizmin bölgedeki çeşitliliğe uygun olarak alternatif türleriyle birlikte entegre olabilmesi amacıyla gayretle çalışıyoruz. İnşallah yaptığımız çalışmalarla turizm sektöründe ciddi bir gelişme yaşanacak. Sivas’a gelen yerli ve yabancı turistler ilin ekonomisine ciddi katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.