Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, gazetemizi ziyaret etti. Gazetemizin 13. Kuruluş yıl dönümü ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlayan Akboğa, Çedaş’ın çalışmaları hakkında da bilgiler verdi.

Çedaş’ın önemli yatırımları olduğunu söyleyen Akboğa, bir çok konuda gerekli yatırımları yaptıklarını ve Sivaslılara en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını söyledi. Sivas’ta yoğun kış sezonunda Çedaş’ın durmaksızın çalıştığını ifade eden Akboğa, Türkiye’de en az elektrik kesintisinin Sivas’ta gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

SİBER SALDIRILARA KARŞI TEDBİRLİYİZ

Son dönemde Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintilerinin sebepleri arasında yer alan siber saldırılara karşı tedbir aldıklarını söyleyen ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, “En az kesinti olan şirketiz. Bilgi güvenliği ile ilgili sertifika alan ilk şirket biziz. 15 Temmuz’dan önce bu konuları gördük ve önem verdik. Dağıtım şirketi için güvenlik çok önemli. Siber saldırılara yönelik ciddi çalışmalar yaptık ve ilk önlem alan şirket ünvanını kazandık. Tüm sertifikalarımızı sağladık ve kalite belgelerimizi temin etti. Sözde kalmasın diye özde de bu tedbirleri aldık” dedi.

RUSYA’DAN SİBER SALDIRILAR GELİYORDU

Siber saldırıların Rusya merkezli olduğuna dikkat çeken Akboğa, Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizinin ardından bu saldırıların arttığını söyledi. Dağıtım şirketlerinin tüm verilerinin elektronik ortamda sağlandığını söyleyen Akboğa, “Siber saldırılarla ilgili konuşmak gerekirse Rusya’dan siber saldırılar çok geliyordu. Biz tedbirimizi kaldık. Normal şartlarda bir şey olmuyor fakat trafiğimizi yoğunlaştırıyordu. Abonelik işlemleri gibi tüm işlemleri elektronik ortamda gerçekleştiriyorduk. Verilerimizin aksamasına sebep vermemek için böyle bir çalışmayı gerçekleştirdik. Bunlara çok önem veriyoruz. Teknolojik anlamda çok rahatız” ifadelerini kullandı.

13. YILINIZ KUTLU OLSUN

Memleket Gazetesi’nin 13. Yıl dönümünü de kutlayan ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, “Sivas’ta yayın yapan Memleket Gazetesi, çizgisinden çıkmadan yalnızca doğruları dile getiren bir yayın politikası belirlemiştir. Zaman zaman bir araya geliyor, fikir alışverişlerinde bulunuyoruz. 13 yıllık uzun bir dönemde birlikte çalıştık, bundan sonra da birlikteyiz. 13. Yılınız kutlu olsun” dedi.

Memleket Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kemal Çağlayan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Akboğa ve beraberindekilere teşekkür etti.