MEHMET TIRPAN

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Pandemi sürecinde olunmasına rağmen tek hedeflerinin Sivas’ta istihdamı artırmak olduğunu, Sivas’ın ekonomisinin hızlı bir şekilde yükselmesini istediklerini söyledi.

İstihdamın ve Sivas ekonomisinin artması halinde vergilerinde artacağını aktaran Başkan Eken, “Devletimizin güçlenmesi demek şehrimizin güçlenmesi demek. Sivas’ta sanayi, tarım ve turizmin gelişmesini istiyoruz. Kendimize hedef belirleyerek ilimizi ekonomi noktasında üst sıralara taşımalıyız. Tarım, Turizm ve Sanayi de önde gelen şehirlerden olmalıyız” dedi.

Sivas’a gelecek olan hızlı trenle ilgili turizmle uğraşan kişilere yönelik çalıştay düzenleneceğini vurgulayan Başkan Eken, “Hızlı trenle birlikte tüm Dünyadan Sivas’a yerli turist getireceğiz. Turistlerin gelmesi için alt yapıları kuracağız. Turizmle uğraşan arkadaşlarla ilgili çalıştay hazırlığımız var. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz. Biz eksiklikleri gören talep eden ve sorunları yetkili mercilere ileten bir kurumuz. İşsiz kardeşlerimizin istihdam edilmesi için mücadele eden bir kurumuz” ifadelerini kullandı.

ÖZELLİKLE KÜÇÜK ESNAF SIKINTIDA

Salgından dolayı esnafların yaşadığı sıkıntılar hakkında da bilgiler veren Başkan Eken, “Covid 19 dönemi ülkemizi ve ilimizi ciddi anlamda sıkıntıya soktu. Allah devletimize zeval vermesin. Alınan tedbirlerle herkes seferber oldu. Bu durumdan en çok etkilenen tüccar ve esnafımız oldu. Devletimiz kısa çalışma ödeneği olsun, işsizlik fonu olsun, krediler ve ötemeler esnafı biraz olsun rahatlattı. Devletimiz yapacağını yapıyor. Bizde özel sektör olarak elimizden geleni yapacağız. Fakat küçük esnaflar oldukça zor durumda. Bu sürecten en kısa sürede kurtulmak istiyoruz. Bakanlıklarla görüşerek dertlerimizi dile getirdik. Esnafımızın ve tüccarımızın sorunlarını ilettik. İlimizde oluşturulan pandemi kurulunda yine esnaf ve tüccarımızın sıkıntılarını dile getirdik. Esnafların bir çoğu dükkanlarını açtı ancak halen açılamayan iş yerleri de var. 1 Temmuz’da Düğün salonları açılacak. Yine açılan halı sahaların faaliyetleri önlem amaçlı durduruldu. İnternet kafe ve oyun salonları yine bugün itibari ile açılıyor. Şarkışla’da ve ilimizde vaka artışları var. Sivaslıların tedbiri elden bırakmaması lazım. Maske, hijyen ve sosyal mesafeye önem verelim. Kucaklaşmayalım. Hepimiz bu hastalığı tedbirlerle yeneceğiz. Ekonomimizi el birliği, yatırımlarla, teknoloji ve üretimle eski haline geri getireceğiz” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.