SİVAS (AA) - Vali Davut Gül başkanlığında 2017 yılının ilk istihdam kurulu toplantısı yapıldı.

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, valilik içinde gerçekleştirilen toplantıda, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Hikmet Canpolat, kurumun çalışmalarıyla ilgili olarak kurul üyelerine bilgi verdi.

Personel istihdamı, işsizlik ve mesleki kurs konularının masaya yatırıldığı toplantıda, şehirde kalifiye eleman yetiştirmek için mesleki kurslara ağırlık verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Vali Gül, toplantıda yaptığı konuşmada, işsizlikle ilgili birçok talebin geldiğini ve iş arayanların büyük bir bölümünün mesleği olmadığını belirterek, "İl İstihdam Kuruluna düşen görev, iş arayanları meslek sahibi yapabilmek, sanayinin istediği ara elamanı yetiştirmek ve teknik liselerimizin kurslarına destek vermektir. Sivas'taki sanayici istediği işçiyi bulabilmelidir. Bu noktada hem bizlere, hem iş arayanlara hem de ailelere büyük görevler düşüyor." dedi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan, Belediye Başkan Yardımcısı Mahir Kuzucu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Organize Sanayi Bölge Müdürü Sıtkı Eminoğlu ve diğer kurul üyeleri katıldı.