Her insanın merak ettiği konuların başında gelen “erken emeklilik” konusuna en net cevabı SGK Sigorta Pirimi Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz cevap verdi. Açıkgöz, “'Günümü doldurdum, yaşımı bekliyorum, ne yapabilirim” sorusunu kendilerine yönelttiğini söyleyen Açıkgöz, “45 yaşındayım, bana maaş verin' denilemez çünkü bu sisteme aykırıdır. Bunun aksi sistemin dengelerini bozar. Bu konuda bir çalışma yok” dedi.

Rize’de katıldığı bir programda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Açıkgöz, emekli adaylarının en çok merak ettiği konulara cevap verdi. Emeklilik yaşının Avrupa ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de standart olduğunu söyleyen Açıkgöz,  erken emeklilik konusunda herhangi bir çalışmalarının bulunmadığını söyledi.

EMEKLİLİK = YAŞTIR

Emekliliğin tanımına değinen Açıkgöz, “emeklilik = yaştır” ifadelerini kullandı. Erken emeklilik konusunda bir çalışma olmadığını söyleyen Açıkgöz, “Çalışanlarımız 'Günümü doldurdum, yaşımı bekliyorum, ne yapabilirim?' diyor. Emeklilik tanımı eşittir yaştır. Avrupa'da da böyledir. Avrupa ülkelerinde gün tanımlaması yoktur. Belli yaşa gelenler emekliye ayrılabilir. Çalışamayacak yaşa gelen insana emekli denir. Emeklilik yaşlılık aylığıdır. 'Ben 10 bin günü tamamladım ama 45 yaşındayım, bana maaş verin' denilemez çünkü bu sisteme aykırıdır. Bunun aksi sistemin dengelerini bozar. Bu konuda bir çalışma yok" diye konuştu.

ERKEN EMEKLİLİK GÜNDEMDE YOK

Erken emeklilik gibi bir konunun gündemde olmadığını söyleyen Açıkgöz, böyle bir çalışmanın bulunmadığını, vatandaşların emeklilik ile ilgili en doğru ve güncel bilgileri SGK il müdürlüğünden alabileceğini söyledi.