MEHMET TIRPAN

Somun ekmeğe ve pide fiyatlarına yapılan zammın ardı arkası kesilmiyor. En son mayıs ayında pide fiyatlarına yapılan zammın ardından 3 TL’den satılan 200 gr. Pide bugün itibari ile 4 TL’den satılacak. Gelen zamlardan sadece pide değil, katmer, çörek ve etli pide döktürümü de nasibini aldı. Un’un torba fiyatının artmasını neden gösteren fırıncılar katmer, çörek ve pide fiyatının artırılması için zam talebinde bulundu. Onaylanan zammın ardından pide 4 TL’den satılmaya başladı. Etli ekmek dökümü 5 TL’ye, sade katmer ve çörek 8 TL’ye, peynirli ve patatesli çörek veya katmerin fiyatı ise 9 TL’ye çıktı.

Sürekli un fiyatlarındaki artıştan yakınan fırıncılar mecburi olarak zam yapmak zorunda kaldıklarını, zam yapmaktan yana olmadıklarını bu durumun kendilerini de olumsuz etkilediklerini iddia ettiler.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Düzgün, “Bugünden itibaren fiyatlarımızı artırmak zorunda kaldık. Maliyetlerden dolayı mecburen fiyat geçişi yapmak zorunda kaldık. Tüm vatandaşlarımızın sıkıntılı oldugunu biliyoruz ve bu konuda anlayışlı olacaklarını temenli ediyorum. Esnaf arkadaşlarımızın işletmelerini açık tutabilmeleri için dönem dömen zam yapmak zorunda kalıyoruz. Fırıncı esnafı olarak bizlerde zam yapmaktan hiç memnun değiliz.” İfadelerini kullandı.

VATANDAŞLAR ZAMMA TEPKİLİ!

Sürekli artan somun ekmek ve pide fiyatlarından son derece rahatsız olduklarını aktaran vatandaşlar ise, garibanın tek karnını şu dönemde doyurabildiği ekmek fiyatlarına zam yapılmasını doğru bulmadıklarını, zammı onaylayan ve yürülüğe sokan yetkililerin elini vicdanına koyması gerektiğini savundu.

Pide ve somun fiyatlarına yeni zam yapıldığını hatırlatan vatandaşlar, “Ekonomik krizin derinden hissedildiği, yoksulluğun had safhaya çıktığı bu dönemde toparlanma beklenirken temel gıdalara zam gelmesi toplum olarak bizleri daha fazla çıkmaza sokuyor. Kaşıkla verilip keğçe ile alınan ekonomik politikalrın terk edilerek piyasada dengenin sağlanmasını bekliyoruz. Herşeye zam zam nereye kadar dayanacağız şaşırdık kaldık” şeklinde konuştu.