Ümit KARAKAYA

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Haziran ayı başı itibari ile kontrollü bir şekilde normal sürece geçişin başlamasının sevindiri olduğunu ayrıca kamu bankalarınca başlatılan yeni kredi kampanyalarının tüccara ve esnafa rahat nefes aldıracağını söyledi.

Kredi imkanlarının uygun olması halinde esnafların ilgi göstereceğinin altını çizen Başkan Eken, “Hayatın normale dönmesi ve kredi imkanlarının kolaylaştırılması piyasalarda hareketlilik oluşturacak. Corona Virüs tedbirleri kapsamında iş yapamayan esnaf ve tüccarlar azda olsa ticaret yapabilecek. En kısa sürede hayatın normale dönmesini istiyoruz” dedi.

3 kamu bankası ve 2 katılım bankasının dahil olduğu konut, taşıt, turizm ve ihtiyaç kredisi kampanyasının piyasada oldukça fazla hareketliliğe yol açacağı beklentisi içersinde olduklarını vurgulayan Başkan Eken, “Ülkemizin ciddi mücadele vererek salgını kontrol altına aldı. Yeni normale geçiş süreci başladı ve aylardır kapalı olan işletmelerimiz açıldı. Kontrol ve tedbir elden bırakılmadan halkımızın bu sürece dahil oldu. Burada yeni normale geçiş sürecinin ekonomide de başlatılması gerekiyordu ve kamu bankalarımız bunu hayata geçirdi. Türkiye tarihinde en ciddi kredi kampanyası açıklandı ve faiz oranları çok düşük. Bu da ilgiyi arttıracak ve iç piyasa canlanacak. Özelikle turizm ve ihtiyaç kredisi aylardır kapalı olan işletmelerimize direk olarak yansıyacak diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.